NBA naujokų biržoje D. Sabonį 11-liktu šaukimu pasikvietusi Orlando „Magic“ ekipą lietuvį iškart išmainė į Oklahomos „Thunder“ komandą, po kurios krepšiais – išties nemaža grūstis. Tačiau sunkiai dirbdamas treniruotėse 211 cm ūgio naujokas jau spėjo užsitarnauti vietą starto penkete.

Nors kai kurie JAV krepšinio ekspertai svarstė, jog Domantas bent trečdalį debiutinio NBA sezono bus išsiųstas į Plėtojimosi lygą, mūsiškis įrodė, kad yra pilnai pasiruošęs rungtyniauti stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje.

29,5 min., 7,5 taško, 3,5 atkovoto kamuolio ir 4,5 rezultatyvaus perdavimo – tokia asmenine statistika pirmose dvejose draugiškose rungtynėse Madride prieš „Real“ ir Barselonoje prieš „Barcą“ pasigirti galėjo aukštaūgis iš Lietuvos.

„Jam dar dirbti ir dirbti, – paklaustas, kokį įspūdį paliko sūnaus žaidimas, šyptelėjo A. Sabonis. – Svarbiausia, kad negautų traumų, nes sportuoti ir dirbti jis nori. Jeigu treneris jį iškeitė, reiškia, kad mato jį savo planuose. Jeigu gaus žaidimo laiko, kaip kad ir dabar, vietos progresui yra.“

Hours before his #NBApreseason debut, @Dsabonis11 sat down with his father, Hall of Famer Arvydas Sabonis, for last-minute advice #NBAMadrid pic.twitter.com/FaTBN9hFMd
— NBA (@NBA) October 3, 2016

Simboliška, bet pirmuosius savo žingsnius su NBA komandos marškinėliais Domantas žengė ten, kur praleido didžiąją dalį savo vaikystės – Ispanijoje. Ne be reikalo vietinių aistruolių jis buvo sutiktas gausiais aplodismentais, ypač Madrido „Barclaycard Center“ arenoje.

„Sakė, kad jaudinosi, bet tai normalu, nes jam vis tiek dar tik 20 metų, – pasakojo 51-erių buvęs krepšininkas, pats 1992-1995 metais žaidęs „Real“ klube.

– Draugiškos rungtynės ir yra reikalingos, kad žaidėjai užsirekomenduotų treneriui, o kaip jam seksis toliau – parodys laikas. Dabar grįš namo, žais su vietinėmis komandomis, tai pažiūrėsime.“

Thunder wins the preseason game in Barcelona 92-89.

A photo posted by Oklahoma City Thunder (@okcthunder) on Oct 5, 2016 at 2:35pm PDT

A. Sabonio nenustebino ir tai, kad į elitinių Europos komandų krepšį Domantas pataikė net 3 tritaškius iš 4 bandymų, nors per du sezonus NCAA pirmenybėse iš toli tiksliai atakavo vos 5 kartus.

Po pirmųjų išbandymų buvęs Portlando „Trail Blazers“ narys savo sūnui nei priekaištų, nei konkrečių pastabų neišsakė. Bet pabrėžė, kad tobulinti jaunajam aukštaūgiui dar reikia viską.

„Ir bėgimą, ir šuolį, ir metimą kabliu, ir iš toli, ir iš po krepšio, ir taip toliau. Vaikinui dar tik 20 metų – jam tik stiprėt ir stiprėt“, – nedaugžodžiavo A. Sabonis.

Late in first half, Oladipo fires to Sabonis in the corner for 👌. #ThunderUp pic.twitter.com/RZtVoddQuB
— OKC THUNDER (@okcthunder) October 5, 2016

Iš turnė po Ispaniją su pergale (92:89 prieš „Barceloną“) ir pralaimėjimu (137:142 po pratęsimo prieš „Real“) kišenėje grįžęs „Thunder“ klubas gimtojoje šalyje sužais dar ketverias draugiškas rungtynes.

Tuo metu oficialus D. Sabonio debiutas NBA lygoje įvyks spalio 27 d. 2 val. Lietuvos laiku Filadelfijoje prasidėsiančioje akistatoje su praėjusių metų autsaideriais „76ers“ krepšininkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)