J. Valančiūnui dėl traumos iškritus iš rikiuotės B. Biyombo sugebėjo kompensuoti lietuvio netektį ir iš anksto užsitarnavo išankstinių dividendų – dar prieš savaitę buvo neabejojama, kad tarpsezoniu milžinas iš Kongo pasinaudos proga nutraukti sutartį su „Raptors“ ir pasirašyti naują, kur kas didesnės vertės kontraktą su kitu klubu.

Kai kurių analitikų nuomone, išsiskyręs su Kanados klubu B. Biyombo galėtų pretenduoti net į 17 mln. JAV dolerių per sezoną, o likęs „Raptors“ afrikietis pagal dabartinę sutartį 2016-2017 m. uždirbtų nepilnus 3 mln. dolerių.

Visgi pats afrikietis visus gerokai pribloškė pareiškęs, kad pinigai jam tikrai nėra svarbiausias dalykas žaidžiant NBA lygoje. Kanados žurnalistų tiesiai šviesiai paklaustas, ar planuoja likti „Raptors“ gretose, B. Biyombo nustebino atsakymu, kad dabar tai yra vienas iš didžiausių jo norų.

„Tiesą sakant, aš noriu čia likti. Mes turime neužbaigtų darbų. Man buvo nepaprastai smagu žaisti šitoje komandoje ir kartu su šauniais vyrais pasiekti konferencijos finalą. O kitais metais būtų šaunu nukeliauti dar toliau“, – kalbėjo B. Biyombo, su „Raptors“ NBA sezoną pabaigęs praėjusį savaitgalį, kuomet konferencijos finale 2-4 turėjo pripažinti Klivlando „Cavaliers“ pranašumą.

Anot B. Biyombo, su klubo vadovais jis norėtų persvarstyti sutarties sąlygas, tačiau derantis dėl pinigų yra linkęs nusileisti ir nespaus „Raptors“ dėl didžiulio algos pakėlimo.

„Tokie dalykai visuomet yra išsprendžiami. Aš jau tai sakiau žmonėms, aš jau tai sakiau ir klubo generaliniam direktoriui Masai Ujiri. Žinoma, pinigai yra svarbu, tačiau galų gale tu vis tiek supranti, kad svarbiausias dalykas yra malonumas žaidžiant, o ne pinigai. Norėtųsi uždirbti daugiau, tačiau tuo pačiu aš savęs klausiu: „Ar man tikrai bus malonu kitur taip, kaip buvo čia?“. Miestas yra puikus, komanda yra puiku, o mes sugebame laimėti“, – Sportsnet.ca cituoja atvirai kalbėjusį B. Biyombo.

Iš rikiuotės iškritus J. Valančiūnui aukštaūgis sėkmingai kompensavo lietuvį ir per tolesnes atkrintamąsias varžybas vidutiniškai rinko po 8,2 taško, krepšį atakavo 60 proc. taiklumu, atkovojo po 11 kamuolių, blokavo po 2,1 metimo, ant parketo praleisdamas po 33 min.

„Teisingi žmonės, buvę greta manęs, padėjo atsiskleisti. Per visą sezoną buvo duobių ir pakilimų, tačiau mano komandos draugai padėjo man užauginti pasitikėjimą savo jėgomis. Aš tikrai labai noriu likti čia, nes šita kompanija man buvo geriausia, kas galėjo nutikti per pastarąjį sezoną“, – dėstė B. Biyombo, ne kartą minėjęs, kad poroje su J. Valančiūnu jie puikiai papildo vienas kitą.

Pats „Raptors“ direktorius M. Ujiri nuo komentarų apie B. Biyombo ateitį kol kas susilaiko, tačiau viešai apgailestauja, kad sezono pabaiga „Raptors“ galėjo būti ir geresnė.

„Taip, Bismackas mums labai padėjo svarbiose atkrintamųjų varžybų rungtynėse, tačiau komandai itin trūko J. Valančiūno. Labai apmaudu, kad iš rikiuotės jis iškrito tuo metu, kai buvo pasiekęs puikią sportinę formą. Jeigu atvirai, net ir grįžęs į aikštelę po traumos jis toliau žaidę su ištinusia čiurna. Jis grįžo kautis už komandą ir mes juo didžiuojamės“, – kalbėjo jis.

Pasiteirautas, ar J. Valančiūnas kitą sezoną kolektyve gali tapti dar svarbesniu žaidėju, M. Ujiri buvo užtikrintas. „Taip, jis tam jau yra pasiruošęs“, – konstatavo „Raptors“ vadovas. Šį sezoną NBA lygoje J. Valančiūnas vidutiniškai pelnė po 12,8 taško, atkovojo po 9,1 kamuolio ir atliko po 0,7 perdavimo, tačiau patį kokybiškiausią krepšinį demonstravo atkrintamosiose varžybose, iki nelemtos traumos per rungtynes su Majamio „Heat“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)