Grupės lyderis Maskvos srities „Chimki“ (4/2) vyrukus prieš porą savaičių parbloškęs „Lietuvos rytas“ (2/3) šoktelėjo iš turnyro lentelės dugno, tačiau ramaus gyvenimo toli gražu neužsitikrino.

Likus sužaisti trejas rungtynes T. Pačėso kariauna, itin palankiai susiklosčius rezultatams, dar galėtų netgi pakilti į pirmąją grupės vietą, tačiau lygiai taip pat gali ir atsisveikinti su kovomis Europoje.

Laimėję prieš „Bilbao“ (2/3) ekipą vilniečiai pasivytų Fuenlabrados „Montakit“ (3/3) ir Berlyno ALBA (3/3) klubus. Vis tik norėdami dar labiau užsitikrinti ramybę, jie privalo svečius iš Ispanijos įveikti bent 5 taškų skirtumu, nes pirmoje tarpusavio akistatoje išvykoje pralaimėjo 76:80. Kluptelėjimo atveju situacija dar netaptų beviltiška, tačiau kaip reikiant susikomplikuotų.

Į Europos taurės turnyrą sostinės klubas grįžta po savaitės pertraukos ir nesėkmės vietiniame fronte, kuomet antrą kartą šiame sezone pralaimėjo principinį šalies grandų mūšį – Kaune krito 68:84.

Šiose rungtynėse debiutavo ir naujasis vilniečių pirkinys Joshas Akognonas, prieš „Žalgirį“ žaidęs 10 minučių, pelnęs 8 taškus ir atlikęs 2 rezultatyvius perdavimus, bet išnaudojęs 5 pražangų limitą.

„Pirmiausia, tai treneris nori matyti mane žaidžiantį agresyviai, ką dariau visą savo karjerą. Bet jis taip pat nori, kad labiau žaisčiau dėl komandos – kurčiau kitiems progas atakuoti. Nesvarbu, kad daug kas sako, jog esu labiau atakuoti mėgstantis gynėjas, treneris mane mato įžaidėjo pozicijoje“, – apie savo vaidmenį naujoje komandoje pasakojo Nigerijos pilietybę turintis 30-metis amerikietis.

„Lietuvos ryto“ ir „Bilbao“ krepšininkai ant „Siemens“ arenos parketo išbėgs trečiadienį 19 val.

– Kokių rungtynių tikitės su „Bilbao“ komanda? – žurnalistai paklausė T. Pačėso.

– Varžovas rimtas – tai geresnės kokybės ispanų komanda nei Fuenlabrada, turi geresnius išpildytojus. Kaip ir visos ispanų komandos, pasižymi greičiu, staigumu ir metimais iš tolimos distancijos. Jeigu Ivanas Buva žaidžia centro pozicijoje, tai praktiškai visas penketas gali atakuoti iš toli – tai labai išplečia ir apsunkina gynybą. Jie žaidžia labai greitai ir labai improvizuoja, o pagrindiniai žaidėjai puolime yra Axelis Hervelle ir pats pagrindinis – Alexas Mumbru: esant bent kokioms problemoms, jis yra leidžiamas į aikštelę ir išsprendžia komandos žaidimą puolime, nes kamuolys visą laiką būna jo rankose.

Jie taip pat turi kelis išreikštus lyderius: tiek Scottą Bamforthą antroje pozicijoje, tiek Jonathaną Tabu pirmoje. Jų pagrindinis vidurio puolėjas Michaelis Ericas yra labai atletiškas ir pagal blokuotus metimus užima pirmą vietą Ispanijos lygoje. Jų sudėtyje taip pat yra trys balkanų šalių atstovai, kurie pasižymi savo sugebėjimais atakuoti krepšį iš visų pozicijų. Savo rotacijoje jie turi daug žaidėjų, daug patyrusių žaidėjų, todėl mums reikės žaisti labai kietą, kontaktinį, jėgos krepšinį, numušinėti jų greitį ir patiems kontroliuoti tempą – tai bus raktas į sėkmę.

– Žvelgiant į ateitį, jums praverstų ne tik pergalė, bet ir 5 taškų pranašumas. Stengsitės tai akcentuoti?

– Jeigu nebus pergalės, tai nebus ir 5 taškų pranašumo. Pirma pabandysime laimėti ir stengsimės tai padaryti, o ne žiūrėsime, kiek mums reikia taškų. Mums reikia pergalės, o kaip pavyks – taip.

– Ar J. Akognonas per savaitę spėjo įsilieti į komandą?

– Joshas galbūt truputį per ilgai ilsėjosi po gero žaidimo Ispanijoje (mėnesį gynė Vitorijos „Baskonia“ garbę – Krepšinis.lt), todėl šiek tiek atsilieka fiziniu pasirengimu, bet jo individualus meistriškumas ir sugebėjimas pelnyti taškus bei žaisti pikenrolą mums yra labai naudingas. Galime jį taip pat gerai išnaudoti gynyboje, nes gali kibiai gintis prieš kamuolį turinti žaidėją – turi ilgas rankas, yra labai aktyvus, staigus, todėl bandysime kuo daugiau jį įlieti į žaidimą. Gaila, kad jis praėjusiose rungtynėse greitai išnaudojo pražangų limitą ir praradome jį: neblogai funkcionavo, tik gaila, kad taip trumpai.

– Galbūt tas pralaimėjimas Kaune suteiks papildomos motyvacijos atsitiesti prieš savo sirgalius?

– Mes motyvacijos siekiame kiekvienose rungtynėse: vienose pasiseka, kitose – ne, bet nemanau, kad komanda, net esant didesniam skirtumui, pasiduoda ar kaip nors į tai reaguoja. Paprasčiausiai „Žalgiris“ pirmąją mačo pusę žaidė fenomenaliai ir su tokiu žaidimu įveikti galėtų bet ką, bent jau Europoje. Galima tik pagirti ir palinkėti jiems sėkmės, kad taip žaistų visur ir visada bei reprezentuotų tokį lygį Eurolygoje. O mes esame komanda, kovojanti iki galo, todėl motyvacinis fonas yra – visą laiką norime siekti tik pergalės: mes tą rodome, mes kovojame. Žinome, kokios svarbos rungtynės laukia ir tai mus motyvuoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)