Dėl retos ligos – plaučių mikroembolijos – 2012 metais profesionalo karjerą nutraukti turėjęs M. Petravičius dabar gyvena kitapus Atlanto, o Lietuvoje yra ne itin dažnas svečias. Bet aplankęs gimines ir draugus iš Šilalės kilęs vyras pasinaudojo galimybe iš arti stebėti savo buvusios komandos „Lietuvos ryto“ rungtynes Europos taurės turnyre.

Akistatos su „Bilbao“ klubu ilgosios pertraukos metu M. Petravičius netgi išbėgo ant „Siemens“ arenos parketo. Kartu su kitomis Vilniaus ekipos legendomis, Specialiosios olimpiados dalyviais ir SKM „One Team“ krepšininkais jis dalyvavo trijulių turnyre.

Nors sportinius batelius ant vinies aukštaūgis pakabino dar prieš ketverius metus, tačiau jo meilė krepšiniui vis dar neišblėso. Antrame pagal dydį Arizonos valstijos mieste Tuksone (JAV) gyvenantis M. Petravičius dabar dažniau vilki verslininko kostiumą, tačiau randa laiko ir jaunųjų krepšininkų auklėjimui.

„Verslu domėjausi visada – juk dėl to ir baigiau verslo ir marketingo vadybos studijas. O nuo krepšinio visiškai neatitolstu – darbuojuosi dėl malonumo su jaunimu: dirbu su 16-mečiais. Stengiuosi išbalansuoti tarp abiejų veiklų“, – pasakojo buvęs Lietuvos rinktinės centras.

„Lietuvos ryto“ legendos specialiame renginyje

Tiesa, krepšinio pats M. Petravičius jau beveik nebežaidžia, bet sunki liga sportuoti netrukdo – vyriškis prakaitą lieja treniruodamasis su svarmenimis.

„Viskas tvarkoje, tiesiog turiu prisižiūrėti – su gydytojais atlikti testus ir sekti, kad viskas būtų gerai. Bet nei gyventi, nei skraidyti, nei keliauti tai netrukdo. Sportuoti taip pat sportuoju, tik krepšinio jau nelabai – kartais su savo jaunimo komanda pažaidžiu, bet nieko rimto“, – šyptelėjo lietuvis, prisipažinęs, kad šiek tiek pasiilgsta krepšinio aistrų.

„Dėl to ir dirbu su jaunimu: yra ir treniruočių procesas, ir rungtynės, kuriose pajuntu adrenaliną – nesu visiškai atitolęs nuo krepšinio“, – aiškino M. Petravičius.

Tiesa, kol kas apie sugrįžimą į Lietuvą ir savo žinių perdavimą gimtosios šalies jauniesiems talentams jis dar negalvoja. Bet nesako ne. Prisijungti prie vyrų ar moterų krepšinio rinktinių jis taip pat nesvarsto.

„Ne, baikit, yra ir čia pakankamai trenerių, kurie išmano savo darbą“, – juokėsi 207 cm ūgio vyriškis, 2014-aisiais individualiai dirbęs su moterų nacionalinės komandos aukštaūgėmis.

Bet Lietuvos krepšinio aktualijos M. Petravičiui nėra svetimos. Turėdamas galimybių jis stebi lietuvių pasirodymus NBA lygoje, o viešėdamas Lietuvoje įdėmiai sekė ir „Lietuvos ryto“ bei Kauno „Žalgirio“ kaktomušą. O štai trečiadienio vakarą aukštaūgis, patogiai įsitaisęs VIP eilėje šalia aikštės, mėgavosi kovingu Artūro Gudaičio ir kitų Vilniaus klubo narių žaidimu.

„Gudaitis labai agresyviai žaidžia po krepšiu ir ne tik nori įmesti taškus, bet ir kovoja dėl kamuolių. Tiek jis, tiek kitas lietuviukas (Julius Jucikas – Krepšinis.lt) nusiėmė nemažai kamuolių. Man padarė įspūdį tai, kad jis nebijo kontakto.

Sąžiningai kalbant, esu matęs nedaug Gudaičio žaidimo. Bet per televizorių žiūrėjau rungtynes su „Žalgiriu“, mačiau ir šį vakarą – vyrukas gerai darbuojasi, nebijo kontakto ir po krepšiais žaidžia drąsiai“, – komplimentų 208 cm ūgio klaipėdiečiui, pagerinusiam asmeninį atkovotų kamuolių rekordą (16), negailėjo M. Petravičius.

Pietų Karolinos universitete mokslus baigęs ir NCAA čempionate rungtyniavęs aukštaūgis iki nelemtos ligos per savo karjerą spėjo pažaisti Vokietijoje, Olandijoje, Latvijoje, o geriausiais karjeros metais – ir tokiuose galinguose klubuose kaip Milano „Emporio Armani“ ar Maskvos srities „Chimki“.

O su „Lietuvos rytu“ M. Petravičius yra tapęs ne tik LKL čempionu, bet ir 2009 metų Europos taurės laimėtoju bei naudingiausiu finalo serijos žaidėju.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)