19-mečio D. Sabonio skrydį per NCAA arenas šį sezoną akylai seka ne tik Lietuvos krepšinio gerbėjai, bet ir JAV analitikai. Kunkuliuojančiomis emocijomis stebinantis lietuvis per rungtynes JAV studentų krepšinio lygoje vidutiniškai pelno po 17,5 taško, atkovoja po 11,5 kamuolio ir nuolat yra priverstas klausytis ne tik palyginimų su savo tėčiu Arvydu, bet ir šnekų apie tai, kad vieną dieną prieš jį atsivers NBA lygos durys.

Daug pasakoti apie save nemėgstantį Domantą prakalbinti pavyko JAV televizijos reporteriams.

„Visada jaučiu kažkokį spaudimą, nes visi mane lygina su mano tėčiu, tačiau jau išmokau negalvoti apie tai. Jeigu žmonės mane lygina su tėčiu, mane tai tik motyvuoja judėti į priekį. Bet mūsų lyginti neįmanoma, nes buvo, yra ir bus tik vienas Arvydas Sabonis“, – pažymi jaunasis talentas.

Anot Domanto, su Lietuvos rinktine praleista vasara jam pridėjo pasitikėjimo savimi ir emocijų, kurių šiemet jis net nemėgina slėpti.

„Man tiesiog patinka džiaugtis savo sėkmingais epizodais, manau, kad tai užveda ne tik mane, bet ir komandos draugus. O kai tai atsitinka, mes pradedame žaisti geriau, tad tai – pozityvus dalykas“, – šyptelėjo Domantas.

Anot jo paties, už aikštės ribų jis yra visiškai kitoks.

„Už aikštelės ribų esu ramus, tylus, kartais drovus, o tarp draugų esu tiesiog normalus vaikinas. O žaidimo metu aš dievinu pergales ir nekenčiu pralaimėjimų, todėl aikštelėje darau viską, kad laimėtume“, – pažymi 208 cm ūgio puolėjas.

Pagyrų lietuviui negalėjo ir žurnalistų kalbintas jo bičiulis Gonzagos „Bulldogs“ komandoje Kyle'as Wiltjeris.

„Jis tikrai daug dirba, – apie lietuvį atsiliepė K. Wiltjeris. – Kiekvieną vakarą sunkiai treniruojamės kartu. Tai, ką jis išdarinėja aikštelėje nėra atsitiktinumas – jis to nusipelnė savo sunkiu darbu.“

„Domantas yra labai nuožmus konkurentas aikštelėje. Jis yra mūsų energijos užtaisas – kuomet jis sužaidžia įspūdingai, jo emocijos liejasi per kraštus, o tai užveda ir mus. Žmonės nemato, koks skirtingas jis yra, kai nežaidžia krepšinio. Aikštelėje jis yra labai emocionalus, tačiau gyvenime – labai paprastas ir ramus žmogus“, – tęsė aukštaūgis.

Krepšininką pagyrė ir „Bulldogs“ vyriausiojo trenerio asistentas Tommy Lloydas.

„Sulaukti tokios galimybės yra viena, tačiau pasinaudoti ja – visai kita. Domantas yra vienas darbščiausių aukštaūgių kokį mes tik turėjome. Jis turi kario mentalitetą“, – pažymėjo krepšinio specialistas.

Jūsų dėmesiui – amerikiečių parengtas reportažas apie D. Sabonį ir du jo veidus:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)