Kai prieš pastarąjį sezoną į Vilnių Marcelo Nicola pavyko privilioti Argentinos rinktinės įžaidėją N. Laprovittolą, kilo nemaža diskusijų audra. Į talentingą įžaidėją baugščiai žvalgėsi ir Kauno „Žalgirio“ stovykos nariai, o sostinės klubo sirgaliai trynė rankomis: turėsime tikrą lyderį ir tikrą žvaigždę.

Neturiu paaiškinimo, kodėl viskas šitaip susiklostė. Aš nežinau, kaip visa tai užmiršti. Reikia bandyti mąstyti pozityviai, tačiau labai sunku.
Nicolas Laprovittola
Argentinietis Vilniuje sužaidė ne vienas rezultatyvias rungtynes, tačiau dabar, žvelgiant iš laiko perspektyvos, telieka konstatuoti – šnipštas išėjo tiek iš neužsitęsusios N. Laprovittolos viešnagės mūsų šalyje, tiek iš viso „Lietuvos ryto“ sezono.

Koks buvo sostinės komandos pasirodymas Europos taurėje ir LKL čempionate, priminti greičiausiai nereikia. Tuo metu T. Pačėsui savanaudišku žaidimo stiliumi neįtikęs ir pats norą palikti „Lietuvos rytą“ deklaravęs N. Laprovittola sezono viduryje atsidūrė Madrido „Estudiantes“ gretose bei greitai tapo vienu iš komandos numylėtinių. „Jis – krepšinio magas“, – po kelių sėkmingų įžaidėjo rungtynių trimitavo ispanų žiniasklaida, o pats 26-erių metų 190 cm ūgio krepšininkas mėgavosi situacija.

„Jaučiuosi čia kaip namuose. Atradau savo komandą, su kuria noriu tobulėti ir kurią noriu vesti į pergales“, – vos atvykęs į Ispaniją dėstė N. Laprovittola, pažymėjęs, kad Lietuvoje jam buvo sunku ir dėl kalbos barjero, ir dėl naujo trenerio T. Pačėso reikalavimo, ir dėl specifinio žmonių charakterio.

Visgi pastaruoju metu argentiniečio retorika visiškai pasikeitė. Kaip ir „Lietuvos rytui“, taip ir N. Laprovittolai sezonas baigėsi kur kas prasčiau, nei tikėtasi.

„Estudiantes“ (9 pergalės per 34 rungtynes) reguliariajame Ispanijos čempionato sezone užėmė priešpaskutinę vietą ir iškrito į žemesnę lygą.

„Neturiu paaiškinimo, kodėl viskas šitaip susiklostė. Aš nežinau, kaip visa tai užmiršti. Reikia bandyti mąstyti pozityviai, tačiau labai sunku“, – po fiasko turnyre liūdnai dėstė N. Laprovittola.

Įdomus sutapimas: lemiamas rungtynes dėl išlikimo aukščiausiame divizione Bilbao „Gipuzkoa Basket“ komandai „Estudiantes“ su N. Laprovittola pralaimėjo tą pačią dieną, kai LKL čempionato pusfinalyje „Neptūnas“ nutraukė „Lietuvos ryto“ žygį finalo link. Išgelbėti „Estudiantes“ dar galėjo kitų parankiai susiklosčiusių rungtynių rezultatai, tačiau Fortūna nuo šalies sostinės klubo nusisuko ir čia.

Nors ir nusivylė savo pasirodymu Ispanijoje, N. Laprovittola iki šiol nepamiršta ir nesėkmingo savo karjeros etapo Lietuvoje.

„Čia, Ispanijoje, buvo kur kas daugiau rimtų varžovų, rimtesnių rungtynių, lyginant su Lietuvos lyga, iš kurios atvykau. Aš tiesiog veržiausi čia, į geriausią lygą Europoje, tačiau ką daryti toliau – tikrai nežinau. Mano kontraktas su „Estudiantes“ galioja dar vieną sezoną, tačiau aš abejoju, ar norėčiau žaisti antroje pagal pajėgumą lygoje“, – neslėpė jis.

Anot argentiniečio, jam reikia laiko permąstyti tai, kas įvyko per pastaruosius metus. „Pailsinsiu savo galvą ir pradėsiu galvoti apie olimpines žaidynes. Turiu daug vilčių būti pakviestas į nacionalinę Argentinos rinktinę ir šiuo metu stengiuosi motyvuoti save vien tik šita idėja“, – pažymėjo jis.

Ispanijos čempionate N. Laprovittola spėjo sužaisti 20 rungtynių, per kurias ant parketo vidutiniškai praleisdavo po 29 min., pelnydavo po 13,8 taško (daugiausiai per vienas rungtynes pelnė 29), atliko po 4,4 rezultatyvaus perdavimo, atkovojo po 2,9 kamuolio ir rinko po 12,3 naudingumo balo.

Tokie statistiniai rodikliai patraukė ir galingesnių Ispanijos klubų dėmesį. Skelbiama, kad N. Laprovittola rimtai susidomėjo Joano Plazos treniruojama Malagos „Unicaja“ komanda.

Tuo metu žaisdamas „Lietuvos ryte“ N. Laprovittola LKL čempionate komandai atstovavo per 17 mačų, vidutiniškai pelnė po 10,3 taško, atliko po 3,8 perdavimo, atkovojo po 2,2 kamuolio ir rinko po 10,5 naudingumo balo.

Primename, kad Argentinos rinktinė Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse varžysis vienoje grupėje su Lietuvos krepšininkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)