31 pergalė, net 32 pralaimėjimai ir vos aštuntoji vieta NBA Vakarų konferencijoje – tikrai ne tokie rezultatai, kokių prieš sezoną tikėjosi tiek „Rockets“ vadovai, tiek patys žaidėjai.

„Kai viskas klostosi gerai, aš neužriečiu nosies. Kai nesiseka – galvos nenuleidžiu. Mus nuolat kritikuos, todėl aš nekreipiu į tai dėmesio. Visuomet atsiras žmonių, kurie tavęs nekęs ir kurie tave mylės. Jeigu kreipčiau į tai dėmesį, prarasčiau koncentraciją ties savo tikslais“, – pasipylusią kritiką komentavo J. Hardenas.

29 taškai, 7,1 atkovoto kamuolio ir 6,4 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes – tokius vidurkius šiame NBA sezone fiksuoja Hjustono komandos lyderis. Puolime – trigubi dubliai, bet kitoje aikštės pusėje – tik gynybos imitacija.

„Kalbant atvirai, pastaruoju metu gynyboje tikrai žaidžiu geriau“, – savo nuomone dalijosi J. Hardenas.

„Jis tikrai ginasi kur kas geriau. Mes nesurengtumėme tokių spurtų, jei mano vyrukai nesigintų“, – savo auklėtinį gynė ir J. B. Bickerstaffas, prisiminęs, kaip „Rockets“ panaikino 18 taškų deficitą ir palaužė Toronto „Raptors“ ekipą (113:107).

„Turėjau dvi asmenines pražangas, todėl nenorėjau prasižengti trečią kartą. Tai svarbu kiekvienam žaidėjui, norinčiam likti aikštėje. Be to, mes turime gynybinius principus – aš esu stiprioji pusė. Iš stipriosios pusės pagalba neateina“, – dar ankstesniame mače prieš Čikagos „Bulls“ komandoje susiklosčiusias situacijas aiškino J. Hardenas.

Verta paminėti, per paskutines 11 rungtynių „raketų“ lyderis vidutiniškai renka net 35,5 taško per rungtynes. Jeigu jis ir toliau išlaikytų tokius statistinius rodiklius (vid. 29 tšk., 7 atk. kam. ir 6 rez. perd.), galėtų prisijungti prie elitinių žaidėjų klubo – Oscaro Robertsono, Michaelo Jordano ir LeBrono Jameso.

„Aš tiesiog stengiuosi užpildyti statistikos lapą ir laimėti rungtynes. Toks mano darbas, nes į kiekvienas rungtynes žengiu įsijungęs puolimo rėžimą. Manau, kad demonstruoju itin aukštą žaidimo lygą, bet žinau, kad galiu pasirodyti ir dar geriau“, – savo talente galimą progresą dar įžvelgė J. Hardenas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)