Klaipėdos arenoje šeštadienio vakarą „Neptūnas“ palaužė „Lietuvos rytą“ rezultatu 70:68 ir serijoje iki trijų pergalių išsiveržė į priekį 2:0.

„Sveikinu „Neptūną“ su pergale, o savo komandą – su visai kitokiomis rungtynėmis nei buvo Vilniuje. Sveikinu savo vyrus už kovą, nusiteikimą, charakterį, daug geresnį žaidimą. Tačiau mus vėl pražudė klaidos, po kurių „Neptūnas“ pelnė 18 taškų. Tai yra labai blogai“, – konstatavo T. Pačėsas.

Per pirmuosius du kėlinius „Lietuvos ryto“ krepšininkai sugebėjo nepataikyti net 14 baudos metimų.

„Kodėl taip atsitiko? Nežinau, gal krepšiai per žemai. Aišku, per 20 minučių pramesti 14 baudų metimų yra labai skaudu. Tai net nedovanotina tokio lygio krepšininkams tokio lygio rungtynėse. Mūsų klaidos ir nepataikytos baudos „Neptūnui“ davė 30 taškų rezervą. Mes šiandien patys pralaimėjome“, – aiškino T. Pačėsas.

Jis neslėpė, kad turi priekaištų ir teisėjams, kurie paskutinę minutę savo veiksmais už galvos vertė griebtis „Lietuvos ryto“ krepšininkus.

„Aišku, kad priekaištų turime, bet jokių protestų nerašysime. Kai pats padarai tiek klaidų, nevalia diskutuoti apie teisėjų darbą“, – tikino T. Pačėsas.

„Neptūno“ vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis savo žaidėjus sveikino ne tik su pergale, bet ir tuo, kad jie sugebėjo būti susikoncentravę visas 40 minučių, maksimaliai stengėsi kiekviename epizode.

„Prieš šias rungtynes akcentavome, kad jos bus gerokai fiziškai sunkesnės nei Vilniuje. Taip ir buvo, bet atsilaikėme. Man, kaip treneriui, labai malonu dirbti su tokia komanda, kuri maksimaliai stengiasi, dėl kamuolio griūva ne vienas o keli žaidėjai, vyrams neturiu nė vieno priekaišto. Jei viską darai teisingai, tada pergalė ir ateina, o rungtynės juk buvo tokios, kad gali laimėti, bet gali ir pralaimėti“, – teigė D. Adomaitis.

Jo žodžiais, „Neptūno“ vyrai labai gerai supranta, kad dabar pusfinalio serijoje jie pirmauja 2:0, kad situacija yra gera.

„Tačiau liko rungtynės, kurios bus pačios sunkiausios šį sezoną“, – apie artimiausią kovą Vilniuje kalbėjo D. Adomaitis.

Jose komandai jau padės traumą išsigydęs Donatas Zavackas.

„Lietuvos rytas“ yra viena talentingiausių komandų puolime, bet šiandien nė vieną ketvirtį neįmetė 20 taškų. Stengsimės taip kovoti ir Vilniuje. Aišku, svarbu ir nusiteikimas, nes atkrintamosiose rungtynėse labiau lemia psichologija, o ne taktiniai sprendimai“, – pabrėžė D. Adomaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (139)