35-metų buvęs profesionalus krepšininkas prisipažino nesidžiaugiantis sužinojęs, jog Gruzijos rinktinei vienoje grupėje teks kovoti su lietuviais.

„Nesu laimingas, žinodamas, kad teks žaisti prieš Lietuvą Europos vyrų krepšinio čempionate. Viena yra susitikti su lietuviais draugiškose rungtynėse, bet Europos čempionato metu Lietuvos rinktinė visada yra viena favoričių. Prieš lietuvius sunku laimėti, o mes Europos čempionate niekada lietuvių nenugalime“, – kalbėjo Gruzijos krepšinio federacijos viceprezidentas.

V. Boisa prisiminė ir pastarąją lietuvių ir gruzinų akistatą, kuri įvyko 2015 metų Europos krepšinio čempionato aštuntfinalyje Lilio mieste, Prancūzijoje. Tąsyk tik po labai atkaklios kovos ir Jono Mačiulio surengto šou puolime Jono Kazlausko auklėtiniai šventė pergalę rezultatu 85:81.

„Ant popieriaus“ lietuviai bus grupės lyderiai, bet jeigu pamenate praėjusį Europos čempionatą buvome labai arti pergalės prieš lietuvius aštuntfinalyje. Lietuviai tuomet buvo favoritai ir vos jų nenugalėjome pirmą kartą. Lietuvos rinktinė bus grupės favoritė, bet Izraelio rinktinė namuose visuomet žaidžia pakiliai. Kaip bebūtų, manau, lietuviai bus pirmi arba antri grupėje“, – mūsiškių galimas pozicijas B grupėje įvardijo gruzinas.

Gruzijos krepšinio delegacijos atstovas Turkijoje linksmai sureagavo į klausimą apie B grupės rinktinių sudėtį. Paklaustas ar nesmagu vienoje grupėje rungtyniauti su draugiškus santykius valstybiniu lygmeniu palaikančiomis Lietuvos ir Ukrainos rinktinėmis, V. Boisa linksmai nusikvatojo ir paminėjo Rusiją.

„Jeigu mūsų grupėje žaistų Rusija, būtų dar smagiau, o dabar šios valstybės neturi problemų, – kalbėjo gruzinas. – Žinote, sužinojus, jog žaisime su lietuviais, teko koreguoti planus. Dar praėjusį mėnesį kalbėjomės su lietuviais apie galimybę Gruzijoje surengti treniruočių stovyklą.

Atsivežti lietuvius į Gruziją buvo mūsų svajonė. Tikėjomės, kad lietuviai sužais draugiškas rungtynes pas mus, bet ši svajonė išgaravo, tad susitiksime Europos čempionate. Kaip bebūtų, su lietuviais visuomet smagu susitikti dėl atmosferos. Manau, kad Izraelyje Lietuvos ir Gruzijos sirgaliai sukurs puikią atmosferą.“

Europos krepšinio čempionatas vyks rugpjūčio 31-rugsėjo 17 dienomis. Lietuviai B grupės rungtynes žais Tel Avivo „Menora Mivtachim“ arenoje, o lemiamos kovos – atkrintamosios varžybos – persikels į didžiausią Turkijos miestą Stambulą ir jame įsikūrusią „Sinan Erdem Dome“ areną, talpinančią net 16 tūkst. žiūrovų.

Lietuvos rinktinės varžovai Europos krepšinio čempionate
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)