Tiesa, šios rungtynės jau nieko nebelėmė, o iškritusi iš Europos taurės turnyro „Avtodor“ ekipa dabar visą dėmesį sukoncentruos VTB Vieningosios lygos kovoms.

Mačo išvakarėse į Saratovą atvykęs G. Einikis buvo sutiktas kelių ištikimų sirgalių, o po pergalės apie debiutą pasakojo vietos žiniasklaidai.

„Grįžti labai malonu! Tiek laiko praėjo, todėl dabar labai jaudinuosi! O ir mano atvykimas čia jau visai kitame amplua. Kai esi treneris, tai kainuoja dar daugiau nervų. Už tai, kad grįžau į Saratovą, esu dėkingas Vladimirui Rodionovui“, – pasakojo „Avtodor“ klube žaidęs 1995-1999 metais G. Einikis.

„Kalbėti apie mano funkcijas komandoje kol kas dar anksti, juk aš atvykau čia dar tik užvakar. Šiuo metu padedu vyriausiajam treneriui, o kaip bus toliau, dar spręsime. Stengiausi per rungtynes patarinėti vaikinams, ką reikia daryti, bet kol kas labai sunku. Galima sakyti, pradedu nuo švaraus lapo. Privalėjome laimėti prie savo sirgalių, tai ir padarėme. Tiesa, padarėme labai daug klaidų, bet, kaip sakoma, pergalė yra pergalė!“, – savo mintimis dalijosi 46-erių lietuvis.

Gintaro Einikio sutikimas Saratove

Praeityje vienas geriausių Lietuvos krepšininkų pastaruosius penkerius metus dažniausiai pasižymėdavo skandalais, susijusiais su policija. Klaipėdoje krepšininkas ne sykį buvo įkliuvęs neblaivus, kėlė triukšmą viešose vietose ir nuolat konfliktavo su savo žmona Jurgita.

208 cm ūgio kretingiškis profesionalo karjerą pradėjo 1987 metais legendiniame Kauno „Žalgiryje“ ir spėjo paklajoti po Rusiją, Lenkiją, Ispaniją ir Čekiją, o paskutinius profesionalo metus (2010) praleido NKL čempionate rungtyniaujančiame Palangos „Naglio-Adakrio“ klube.

G. Einikis 5 kartus yra tapęs LKL čempionu, o su Lietuvos rinktine Barselonoje (1992), Atlantoje (1996) ir Sidnėjuje (2000) pasidabino olimpiniu bronzos medaliu.

Gintaro Einikio sutikimas Saratove
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (165)