Nuo 2016-2017 metų sezono Eurolygos kovos vyks visiškai kitokiu modeliu. Iš viso turnyre žais 16 komandų, o 11 iš jų turės garantuotas vietas – tai A licencijas turintys klubai, kurių sąraše yra ir „Žalgiris“.

„Tai didžiulis klubo įvertinimas ir avansas ateityje tęsti sėkmingą komandos veiklą. Nors mane šioje situacijoje liečia tik sportiniai reikalai, bet labai džiaugiuosi, kad tiek Paulius Motiejūnas, tiek klubo vadovai nuveikė išties didžiulį darbą“, – teigiamų emocijų dėl tokios derybų baigties neslėpė vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas.

Vėlų penktadienio vakarą žalgiriečių išvykoje laukia itin kietas graikiškas riešutas – Atėnų „Panathinaikos“ klubas. „Žalgiris“ su 2 pergalėmis ir 2 pralaimėjimais C grupėje žengia trečias, o itin blankiai sezoną pradėję Graikijos vicečempionai tūno turnyro lentelės dugne (1/3).

„Varžovai nėra patenkinti nei žaidimo kokybe, nei rezultatais, todėl puikiai supranta šių rungtynių svarbą. Jų gretose daug naujų žaidėjų, naujas treneris, kuris dalyvavo Europos čempionate, todėl prie komandos prisijungė labai vėlai. Galbūt tai gali būti pagrindinė tokio prasto žaidimo priežastis. Bet tai jau jų problemos, mes turime spręsti savas“, – „Panathinaikos“ nesėkmių ruožą paaiškinti bandė G. Krapikas.

Aleksandro Djordjevičiaus auklėtiniai per keturis turus įveikė tik Izmiro „Pinar Karsiyaką“ (85:73), o pralaimėjo ne tik Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ (70:81) ar „Barcelona“ (52:77) komandoms, bet ir prieš savaitę Lenkijos čempionei Zielona Guros „Stelmet“ ekipai (68:71).

Po šio antausio veiksmų ėmėsi ir graikų klubo vadovai – jie skyrė 50 tūkst. eurų baudą, kurią teks pasidalinti visam trenerių ir žaidėjų kolektyvui.

„Komanda komandai nelygi. Aš iš vis galvoju, kad Zielona sezoną galėjo pradėti trimis pergalėmis: jie rungtynių pabaigose pralaimėjo ir mums, ir „Barcelonai“, ir „Lokomotiv“. Jie turi vieną pergalę, bet galėjo turėti gal net teis.

Bet sakyti „žiūrėkit net lenkai juos nugalėjo“ šiai dienai skamba neteisingai. Bet mes esame mes ir be abejonės stengsimės padaryti viską, kad juos nugalėtumėme“, – ryžtingai kalbėjo „Žalgirio“ strategas.

Varžovų „nurašyti“ tikrai nevertėtų – jų gretose žaidžia net keturi NBA patirties turintys krepšininkai – Saša Pavlovičius, Ognjenas Kuzmičius, Miroslavas Raduljica ir Nickas Calathesas.

Komandoje taip pat yra ir keli Eurolygos veteranai – Antonis Fotsis, rezultatyvių perdavimų meistras Dimitris Diamantidis bei dėjimų ekspertas Jamesas Gistas.

„Jie visose pozicijose turi gerų žaidėjų, tiesiog dar nedemonstruoja tos formos, kurią galėtų ir turėtų. Bet negalime priešininkams leisti gerai pradėti rungtynių, nes pajutus žaidimo ritmą nekokia jų sportinė forma gali pasikeisti. Jeigu išlikime solidūs ir tvirti, manau, kad turėsime savų šansų, kuriuos stengsimės išnaudoti bet kuriuo momentu“, – žaidimo planu pasidalijo G. Krapikas.

„Žalgiris“ į Graikiją išskrido pilnos sudėties – visi žaidėjai yra sveiki ir pasirengę išbėgti ant parketo.

„Žinote, būnant tokių metų, jau viską skauda (juokiasi). Bet skausmai nėra tokie dideli, kad negalėčiau nei žaisti, nei treniruotis. Važiuoju žaisti visa jėga“, – atsidavimą komandai demonstravo 35-erių Robertas Javtokas, kuris dėl nugaros skausmų buvo priverstas praleisti kelerias paskutines rungtynes.

„Žalgirio“ ir „Panathinaikos“ akistata penktadienį prasidės nuo 21.45 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)