Žingsnis po žingsnio – taip link savo svajonės šią vasarą artėjo E. Mockevičius. Net 10-ies NBA komandų skautams prisistatęs lietuvis sudomino „Nets“ klubo vadovybę. Sunkiu darbu treniruotėse „Iggy“ pravardę turintis aukštaūgis iš pradžių sulaukė progos išbandyti jėgas vasaros lygoje, o vėliau – ir kvietimo į pagrindinės komandos treniruočių stovyklą.

Visgi dabar progresas kiek stabtelėjo – trenerio sprendimu 55 numeriu pažymėtus „Nets“ marškinėlius vilkintis 208 cm ūgio kuršėniškis dar negavo progos pasireikšti. Nuo suoliuko E. Mockevičius nepakilo nė vienoje iš dviejų draugiškų rungtynių – nei prieš Detroito „Pistons“, nei prieš Niujorko „Knicks“.

„Komanda su žaidėjais išbando naujus dalykus, įvairias rotacijas ir schemas. Tikrai dar per anksti daryti išvadas – ypatingai po dvejų rungtynių. Palaukime ir pasižiūrėkime, kaip viskas susiklostys.

Bet aišku, jis nori žaisti, tačiau yra kantrus ir supranta šį procesą – jis dar naujokas, todėl lauks savojo šanso. Tačiau galiu užtikrinti – jis jam 100 proc. pasiruošęs“, – situaciją aiškino buvusio Evansvilio universiteto studento agentas.

Bruklino ekipos sudėtyje šiuo metu yra 20 krepšininkų, iš kurių 15 turi garantuotas sutartis. Būtent tiek „aktyvių“ žaidėjų sezono metu gali būti NBA komandoje. Bet mūsiškis, kartu su dar keturiais kolegomis, stengiasi įrodyti esantys verti žaisti stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje. O ir 18 mln. JAV dolerių sutaupiusi ekipa vis dar turi vietos manevrams.

„Treniruotėse jis atrodo puikiai – varžosi su patyrusiais aukštaūgiais ir atiduoda visas jėgas. Treneriams patinka jo agresyvumas ir įdedamos pastangos. Be to, juos itin sužavėjo Egidijaus galimybės atakuoti iš tolimesnių distancijų“, – informacija iš „Nets“ užkulisių pasidalijo P. Poweris.

Kitą vasarą nė vieno naujokų biržos šaukimo neturėsianti „Nets“ jau dabar ėmė taisyti lopyti šią spragą – pasikvietė pulką jaunų žaidėjų, kuriems sudaro galimybes tobulėti. Su tuo pačiu E. Mockevičiumi buvo sudaryta vienerių metų sutartis, kurios vertė – 543 471 JAV dolerių. Net jeigu ir nepateks į galutinę sudėtį, jo kišenę garantuotai papildys 100 tūkst. dolerių.

Bruklino komandos trenerių įdirbį jau pastebėjo ne vienas anksčiau su E. Mockevičiumi dirbęs specialistas. Štai „Purple Aces“, kurios garbę lietuvis gynė ketverius metus, treneris Marty Simmonsas įžvelgė užaugusį pasitikėjimą savimi, o vertindamas fizinę būklę, pažymėjo, jog jis sugebėjo nušlifuoti trūkumus.

Talentingas galingo stoto aukštaūgis praverstų ne vienam stipresnių Europos krepšinio lygų klubui, tačiau į Senąjį žemyną Egidijus nesižvalgo. Daugelis NBA ekspertų praktiškai vienbalsiai konstatuoja, kad su lietuviu „Nets“ atsisveikins paskutinėmis treniruočių stovyklos dienomis, tačiau bendradarbiavimo nenutrauks.

Egidijus Mockevičius su komandos draugais

Savo šanso papildyti pagrindinę komandą geriausias praėjusių metų NCAA kovotojas dėl atšokusių kamuolių laukti galės vilkėdamas Long Ailando „Nets“ ekipos marškinėlius ir žaisdamas Plėtojimosi lygoje. Tiesa, yra ir dar vienas kelias, kuriuo E. Mockevičius gali žengti į NBA.

„Yra daugybė komandų, kurios rodo susidomėjimą Iggy, ypatingai žinant, kad stebint pastarųjų skautams vasarą jis pasirodė puikiai. Tačiau šiuo metu jis koncentruojasi tik ties vienu tikslu – patekti į „Nets“ komandą. O kaip viskas iš tiesų susiklostys, priklausys nuo tolimesnės treniruočių stovyklos eigos“, – įvykiams už akių užbėgti nenorėjo P. Poweris.

Kiek anksčiau agentas Krepšinis.lt buvo įvardijęs tris klubus, kuriuos domina E. Mockevičius – tai Memfio „Grizzlies“, Denverio „Nuggets“ ir Ouklando „Golden State Warriors“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)