„Malonu matyti tokį žmogų komandoje kaip D. Ewingas. Jis asocijuojasi su geru praėjusiu sezonu. Tai yra žaidėjas, kuriuo gali visada pasitikėti. Kitą legionierių – Ch. Loftoną dar sunku vertinti. Jis tik vakar perėjo medicininė patikrą, dalyvavo tik vienoje vakarinėje treniruotėje, jam aklimatizacija, todėl suprantu, kad jam dabar kažkoks kosmosas. Suprantame, kad jam turėsime duoti laiko pajusti žaidimo ritmą, esame su tuo susitaikę“, – teigė Klaipėdos „Neptūno“ vyriausiais treneris Dainius Adomaitis.

Anksčiau buvo skelbta, jog „Neptūnas“ nori pasipildyti dviem žaidėjais – aukštaūgiu ir įžaidėju, tačiau aukštaūgio nepavyko įsigyti.

„Kai rinkomės žaidėjus, reikėjo atsižvelgti ir į finansus, ir į situaciją rinkoje, o pastaroji buvo sudėtinga. Matydami, kad ketvirto ir penkto numerio žaidėjo rinkoje nėra, nutarėme pasinaudoti esamą situaciją ir įsigyti tuos žaidėjus, kuriuos įsigijome.

Aukštaūgį buvome nusižiūrėję Australijoje, tačiau situacija buvo sudėtinga, jis negalėjo greitai atvykti, o mus spaudė terminas registruoti žaidėjus, kad jie galėtų žaisti FIBA Čempionų lygoje. Dabar komandos sudėtis tokia, reikia kai kuriose pozicijose persistumdyti. Manau, kad užims truputį laiko, kol žaidėjai apsipras, bet nieko baisaus, šį sezoną taip jau darėme ne kartą“, – kalbėjo D. Adomaitis.

Kalbėdamas apie rungtynes su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“, D. Adomaitis savo vyrus gyrė už darbą gynyboje. „Tik keliais momentais turėjome problemų, greitame puolime leidome jiems pelnyti septynis taškus. Trečiajame kėlinyje varžovus į rungtynes sugrąžino antro šanso taškai.

Kalbant apie mūsų puolimą, tikiuosi, kad prametėme visus metimus ne tik šiose rungtynėse, bet ir ir dar kelioms rungtynėms į priekį. Aišku, įtakos turi tai, kad atvyko nauji žaidėjai, nes treniruotės vyko kitaip nei įprasta. Tačiau puolime išties per daug nepataikėme iš po krepšio, laisvi nuo tritaškio linijos. Kai žaidėjai nepataiko, prasideda nervinimasis. Gerai, kad susiėmėme ir laimėjome“, – teigė D. Adomaitis.

Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komandos vyriausiasis treneris Ramūnas Cvirka dėkojo savo žaidėjams už tai, kad jie kovojo, kad parodė charakterį, kad gali žaisti.

„Paleidome pirmąjį ir antrąjį kėlinį, nepataikėme, darėme klaidų Trečiajame ir ketvirtajame kėlinyje jau grįžome į žaaidimą, tačiau rungtynių pabaigoje pritrūko jėgų ir koncentracijos. Kai prasideda nuovargis, tada pasipila ir klaidos. Todėl ir nepavyko laimėti“, – komentavo R Cvirka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)