Prie Kauno oro uosto ekipą pasitiko Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Arvydas Sabonis ir generalinis sekretorius Mindaugas Špokas, būrelis ištikimiausių sirgalių. Komandos pagerbimas planuojamas per kontrolinių Lietuvos nacionalinės rinktinės rungtynių pertrauką rugpjūčio 15-ąją Kaune.

„Nuotaikos geros. Žinoma, jos būtų buvę dar geresnės, jei būtume laimėję pusfinalyje. Šiek nerimavome prieš mažąjį finalą dėl savo nuotaikos – tiek žaidėjai, tiek treneriai jautėme, kad esame nusėdę tiek emociškai, tiek fiziškai. Bet radome savyje jėgų, persilaužėme – sveikinimai už tai vyrams ir treneriams, kurie dirbo visą sezoną“, – teigė G. Petrauskas.

Į simbolinį geriausių žaidėjų penketą pateko Arnas Velička. Per 7 rungtynes 192 cm ūgio gynėjas vidutiniškai rinko po 15,3 taško, 7 atšokusius kamuolius ir 6,4 rezultatyvaus perdavimo.

„Džiaugiamės trečia vieta. Aišku, visi norėjo pirmos, bet yra kaip yra. Pusfinalio varžybos buvo lygios, taškas į tašką, bet neišnaudojome savo šansų puolime, prastai apsigynėme ir leidome jiems įmesti. Labai gaila“, – teigė A. Velička.

Mažajame finale lietuviai ilgą laiką vijosi varžovus, išplėšė pratęsimą ir jame jau diktavo savo sąlygas – 13:4. Treneris G. Petrauskas neatskleidė, kaip motyvavo auklėtinius lemiamam šturmui – kaip šeimoje, kai kurios detalės lieka už uždarų durų.

„Visą laiką pūtėme viltį, kad reikia grįžti į rungtynes ir kad nesvarbu koks rezultatas – reikia stengtis ir nepasiduoti“, – kalbėjo G. Petrauskas.

„Nebuvo lengva nusiteikti psichologiškai, bet trečia vieta juk kur kas geriau, nei ketvirta. Ketvirta vieta turbūt apskritai pati blogiausia. Dėjome visas jėgas, kad iškovoti trečią vietą. Kovoje dėl trečiosios vietos žinojome, kad pasivijus viskas buvo mūsų rankose. Perėmėme rungtynių kontrolę, buvome ant bangos ir tas mums padėjo“, – teigė A. Velička.

Beje, jaunieji krepšininkai sulaukė ir vyresniųjų kolegų palaikymo, kurie atsiuntė specialius palaikymo filmukus.

„Didelis ačiū treneriui Dainiui Adomačiui – parodėme video žaidėjams. Manau tai dalelę prideda prie nusiteikimo ir tikrai to užtenka“, – dėkojo G. Petrauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)