„Matome, kad tos Manto Kalniečio dublerio paieškos, kurios vyksta jau trečius metus, yra ilgos ir kol kas nelabai sėkmingos. Tai sakydamas nenoriu kaip nors įžeisti ar sumenkinti žaidėjų, bet daugiausia pagalbos ir geriausio rezultato sulaukėme iš Ado Juškevičiaus, kuris yra labiau antrosios pozicijos, bet reikiamu momentu gali žaisti ir kaip atakų organizatorius“, – skelbdamas 20 kandidatų sąrašą, savo sprendimą argumentavo 61-erių specialistas.

Ir vis tik reikėtų priminti, kad tais 2014 metais į pasaulio čempionato traukinį Adas įšoko tik paskutinę akimirką – nors jau buvo „atkabintas“, J. Kazlauskui kauniečio prireikė, kai M. Kalnietis patyrė peties traumą.

19 minučių, 8,2 taško ir 1,6 rezultatyvaus perdavimo – gana solidus atsarginio įžaidėjo indėlis, padėjęs rinktinei planetos pirmenybėse nužygiuoti iki stipriausiųjų ketverto.

Vis tik to išsaugoti vietą rinktinėje neužteko – į 2015-ųjų Europos čempionatą J. Kazlauskas išsivežė sužibėjusį L. Lekavičių.

Nuolat 13-as – taip galima būtų pavadinti 194 cm ūgio A. Juškevičiaus istoriją siekiant vietos nacionalinės ekipos galutinėje sudėtyje. Nors šiemet tarp konkurentų tradicinių veidų „Lietuvos ryto“ žaidėjas neišvys, bet pozicija šalia M. Kalniečio jam dar tikrai negarantuota.

Vaidas Kariniauskas, Mindaugas Girdžiūnas ir Marius Grigonis – tai naujos pavardės, patekusios į J. Kazlausko radarą.

„Esu „combo“ gynėjas ir tai yra mano didžiausias pliusas prieš kitus konkurentus.“, – savo pranašumą išskyrė LKL čempionate 8,7 taško, 2,5 atšokusio kamuolio ir 2,7 rezultatyvaus perdavimo rinkęs A. Juškevičius.

– Gedvydas Vainauskas sakė, kad komandoje bus daug permainų. Pats apie savo ateitį ką nors žinote?, – žurnalistai paklausė A. Juškevičiaus.

– Turiu kontraktą kitiems metams. Pliusas sutartyje yra iš abiejų pusių, todėl jeigu niekas nenuspręs jos nutraukti – automatiškai prasitęs.

– Kai Jonas Kazlauskas paskelbė kandidatų sąrašą ir kalbėjo apie įžaidėjus, atvirai pasakė, kad geriausiai per pastaruosius kelerius metus pasirodėte jūs. Ar tai prideda kažkiek pasitikėjimo?

– Man tai nieko neprideda, bet jeigu treneriui patiko žaidimas, tai man kažkiek geriau. Bet papildomos motyvacijos tai nesuteikia – tiesiog malonu, kad treneriui kažkuo kritau į akį ir jam patiko mane matyti gerai žaidžiantį.

– Šiemet be jūsų į antro įžaidėjo vietą pretenduos vien tik naujokai – ar tai jums suteiks pranašumą?

– Sunku pasakyti. Visada būna daug kandidatų ir ta konkurencija, o treneris atsirenka sau reikalingus žaidėjus. Aš galiu tik atiduoti visas jėgas.

– Sezono metu, ypač atėjus Tomui Pačėsui, žaidėte labiau atakuojančio gynėjo pozicijoje. Ar žaidybinės praktikos įžaidėjo pozicijos trūkumas nebus problema?

– Treneris matė, kur aš žaidžiau sezono metu, tai manau, kad lygiai toje pačioje pozicijoje jis mane bandys naudoti ir rinktinėje. Kazlauskas žinos, kaip mane geriau išnaudoti – ar pirmu, ar antru – teks prisitaikyti.

– Kai matai šias 20 rinktinės kandidatų pavardžių, kokį šios komandos potencialą regi?

– Prieš kiekvieną vasarą visi kalba, kaip sunku, kaip žaidėjų trūksta, bet Lietuvoje jų visada yra. Tos pavardės nestebina, yra gerų žaidėjų – treneriui nebus lengva atsirinkti.

– Pernai į dvyliktuką nepatekote, o koks šiemet į stovyklą grįžtate? Ar pasikeitėte nuo praėjusios vasaros?

– Treneris gali žvelgti į mano potencialą žaisti dvejose pozicijose, nes galiu pagelbėti abejose. Esu „combo“ gynėjas ir tai yra mano didžiausias pliusas prieš kitus konkurentus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)