Dviejų pastarųjų Europos čempionatų sidabro medalio laimėtojai Lietuvos krepšininkai ir šiemet turi didelius šansus lipti ant prizininkų pakylos. Bent jau taip mano Klaipėdos „Neptūno“ strategas Kazys Maksvytis.

„Dažniausiai prognozuoti sudėtinga, nes yra daug kintamųjų dalių. Tačiau jeigu neįvyks kokių nors didelių netikėtumų ir visi krepšininkai bus sveiki, rinktinė kovos dėl medalių“, – sakė treneris.

Pasak K. Maksvyčio, be lietuvių, dėl medalių kovos ispanai, prancūzai, serbai, o nustebinti gali Slovėnijos ekipa su Goranu Dragičiumi ir Luka Dončičiumi priešakyje.

Tiesa, „Betsafe“ bukmekeriai slovėnų šansus triumfuoti čempionate vertina itin kukliai. Tikimybė, kad Slovėnija užsikabins aukso medalius yra vos 4 proc. Lietuvių galimybės vertinamos kur kas palankiau – 16,6 proc.

Tikimybė, kad lietuviai B grupėje užims pirmą vietą – dar didesnė. „Betsafe“ lažybininkų vertinimu, egzistuoja 54 proc. galimybė, kad lietuviai už nugaros paliks Italiją, Vokietiją, Izraelį, Gruziją ir Ukrainą.

Pagrindine favorite triumfuoti Europos čempionate laikoma Ispanijos rinktinė. Tikimybė, kad ispanai laimės aukso medalius – net 37 proc.

Paskutinį kartą ant prizininkų pakylos ispanai nelipo 2005-aisiais metais, o per pastaruosius keturis čempionatus net tris kartus tapo čempionais.

Marco Gasolio ir Pau Gasolio duetas atrodo itin bauginančiai, tačiau K. Maksvytis mano, kad savų privalumų turi ir Lietuva.

„Matau įdomią rinktinę. Kai kas nuogąstavo, kad neturime tikro ketvirto numerio, tačiau manau, kad dėl to Lietuva bus tik neparankesnė varžovams. Turime neblogą įžaidėjų porą – M. Kalnietį ir L. Lekavičių. Turime stiprius aukštaūgius – J. Valančiūną, A. Gudaitį, D. Motiejūną. Lietuvos rinktinės žaidėjai yra universalūs, galintys žaisti per kelias pozicijas. Bus tikrai įdomu“, – sakė treneris.

Pasak K. Maksvyčio, naujų vėjų visuomet įneša ir naujas treneris. Kaip rodo istorija, naujų trenerių debiutas Lietuvos rinktinėje neapkarsta. Pavyzdžiui, 1992-aisiais prie Lietuvos rinktinės vairo debiutavęs V. Garastas su komanda iškovojo bronzos medalius Barselonos olimpiadoje, 2003-aisiais metais A. Sireikos debiutas padovanojo Europos čempionato auksą, o 2010-aisiais K. Kemzūros – pasaulio čempionato bronzą.

Lietuvos rinktinės žaidimo stilius priklausys nuo to, kokiais penketais bus žaidžiama – aukštesniu ar žemesniu. Treneris K. Maksvytis mano, kad lietuviai pademonstruos įvairiapusiškumą.

„Stilius dar formuojasi, matėme visokių variantų. Negali visi taškai būti pelnomi iš po krepšio. Manau, kad matysime mobilų, greitą krepšinį. Šios rinktinės privalumas yra tai, kad ji gali žaisti įvairiai. Pelnyti taškus tiek baudos aikštelėje, tiek greitose atakose, tiek remtis tritaškiais“, – sakė K. Maksvytis.

Tiesa, bent jau pasirengimo cikle lietuvių taikiklis iš toli nusimušęs, tačiau dauguma specialistų tai vertina kaip fizinio pasirengimo pasekmę. Kokį žaidimą lietuviai demonstruos ir ką pasiūlys varžovams, paaiškės jau labai greitai. Lietuvos rinktinė Europos čempionate startuos rugsėjo 2 dieną, rungtynėse su vietos sirgalių palaikomu Izraeliu.

O rugpjūčio 18 ir 19 dienomis mūsiškių laukia kontrolinis turnyras Rygoje, kur varžovėmis bus Rumunijos ir Latvijos rinktinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)