Po Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių į Lietuvą grįžęs A. Juškevičius buvo vienintelis rinktinės narys be sutarties. Ir nors paieškos kiek užtruko, lapkričio pradžioje jis kartu su žmona ir sūnumi jau krovėsi lagaminus į šiltąją Saragosą.

„Ispanija – be konkurencijos geriausia vieta žaisti krepšinį. Iš tiesų krepšininkams dėl visko – lygio, šalies, klimato – geriausia šalis. Iš jos – tik geriausi prisiminimai, – nusišypsojo buvęs „Tecnyconta“ klubo narys. – Tikiuosi, kad į Ispaniją man dar teks sugrįžti.“

Tačiau akivaizdu, kad jeigu Adas ir grįžtų į ACB lygą, tai tikrai ne į tokią pačią situaciją – Ispanijoje jis ne tik žaisdavo po vieneas rungtynes per savaitę, bet ir su komanda trynėsi turnyro lentelės dugne. Reguliariajame sezone Saragosos ekipa finišavo vos 15-a – per žingsnį nuo iškritimo į žemesnį divizioną.

Išsiilgęs rimtesnių kovų, vos tik prasidėjus pirmajai Lietuvos rinktinės stovyklai, 194 cm ūgio gynėjas nusprendė sukirsti rankomis su LKL vicečempiono Panevėžio „Lietkabelio“ vadovais.

„Panevėžys – stipriai į priekį žengianti organizacija ir komanda. Manau, kad ją jau reikėtų pradėti vertinti rimtai. Tai nėra ta pati komanda, kuri buvo prieš kelerius metus – tą parodė ir praėję metai. Klubas pasiryžęs kovoti dėl aukštų rezultatų Lietuvoje ir nori rodyti gerą žaidimą Europoje. Tai jie įrodo burdami šią vasarą sudėtį.

„Buvo variantų, bet jie nenusvėrė „Lietkabelio“ pliusų: čia yra namai, Europos turnyras, stipriai buriama komanda. Dėl to ir pasirinkau Panevėžį“, – pasirinkimo priežastis vardijo krepšininkas.

Žaidėjų akyse akimirksniu pakilęs šiaurės Lietuvos klubas, burdamas naujokus artėjančiam sezonui, kaip didžiausią kozirį gali panaudoti galimybę žaisti kaip reikiant sustiprėjusiame Europos taurės turnyre.

Tai suviliojo ir A. Juškevičių, kuris didesnėje krepšinio arenoje galės užsirekomenduoti dar galingesniems Senojo žemyno klubams.

„Europos taurės turnyras tiek pernai, tiek kitąmet bus labai stiprus, todėl visiems žaidėjams yra pliusas žaisti jame. Man išvis yra privalumas žaisti daugiau nei vienas rungtynes per savaitę, nes Ispanijoje žaisti po vienas buvo sunkoka. Mano tikslas buvo surasti komandą, kad galėčiau žaisti pajėgiame Europos turnyre ir tuo pačiu vietiniame čempionate. „Lietkabelis“ atitiko visus kriterijus“, – mintimis dalijosi jis, prisipažinęs, kad prieš panevėžiečius nublanko ir kitų Europos komandų pasiūlymai.

Adas „Lietkabelio“ gretose užims praėjusiame sezone atsiskleidusio australo Beno Madgeno vietą, kuris vasarą nusprendė persikelti į Vilniaus „Lietuvos rytą“.

„Mane ima į startinio atakuojančio gynėjo poziciją, kas man suteiks daug žaidimo laiko, nes Ispanijoje buvo banguotas sezonas, todėl noriu šį sezoną daug žaisti ir susigrąžinti pasitikėjimą savimi“, – pasakojo gynėjas, Ispanijoje per 19 minučių rinkęs po 6,4 taško, 1,4 atkovoto kamuolio ir 1,4 rezultatyvaus perdavimo.

Bet šiuo metu jo galvoje – visai kitos mintys: Palangoje krepšininkas lieja prakaitą kartu su kitais Lietuvos rinktinės kandidatais ir bando išsikovoti vietą galutiniame dvyliktuke, vyksiančiame į Europos čempionatą.

Visgi konkurencija šiemet – kaip niekada didelė. Be buvusio komandos draugo Saragosoje Martyno Gecevičiaus, į atakuojančio gynėjo poziciją dar pretenduoja ir Marius Grigonis, Artūras Milaknis ir Mindaugas Girdžiūnas.

„Konkrečiai apie pozicijas dar nekalbėjome, tačiau treneris, manau, statys ten, kur reikės pagalbos – tiek antroje, tiek pirmoje pozicijoje. Laviruosime tarp tų pozicijų“, – apie potencialų vaidmenį Dainiaus Adomaičio schemose svarstė „combo“ gynėjas.

Pajūryje mūsiškiai sportuos iki rugpjūčio 3 dienos, o 4-ąją persikels į Klaipėdą, kurioje dalyvaus dviejų dienų turnyre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)