Viename iš vaizdo įrašų Aurimas pasakojo, kad nakvynei sustojo tą dieną numynęs 102 km, tik nerimą kėlė atsiradęs kairio kelio skausmas.

„Pirmus 10–20 km viskas buvo gerai, bet vėliau po truputį ėmė mausti. Nesinori, kad būtų koks sausgyslės ar raumens uždegimas, nes tuomet nieko gero. Nėra taip buvę. Reikės mieste nueiti į masažą, gal bus geriau“, – kalbėjo A. Valujavičius.

Aurimas Valujavičius

Kitą dieną Aurimas sakė, kad skausmas sumažėjęs, tačiau reikia stebėti, kaip bus toliau.

„Užsukau į vaistinę, nusipirkau porą tepaliukų – vienas priešuždegiminis, kitas toks kaitinantis, – aiškino A. Valujavičius. – Sunku pasakyti, ar padeda, jaučiasi kažkiek. Kažkas komentavo, kad jau artėju prie 30 metų, todėl ir skauda. Žinoma, nebesijaučiu kaip 16-os, bet dar ne tiek. Manau, dar yra rezervo, viskas galvoje.

Reikia nepamiršti pasižiūrėti į pasą, tačiau, mano manymu, gyvenime laimi psichologija, o kūnas yra tik įrankis. Jis genda, palūžta, bet tai reiškia, kad tu jį naudoji produktyviai ir kažką gyvenime veiki – tai svarbiausia. Jeigu psichologija sulūžusi, joks atletiškas kūnas nebepagelbės.“

Iš šiaurinės salos į pietinę Aurimas keltu plaukė per Kuko sąsiaurį, kuris, anot jo, yra vienas pavojingiausių.

„Paliekame šiaurinę salą, vėjas rimtas“, – teigė keliautojas.

Persikėlęs į pietinę salą, Aurimas išbandė vietinę populiarią ekskursiją – laiveliu plaukė stebėti banginių.

„Laive pridėta daug maišiukų vėmimui, turbūt dažną plaukiant supykina. Viskas turėtų būti gerai, bangos kol kas 1,5 m aukščio, gal tik blogai, kad nepavalgiau. Faktas, prieš plaukiant nereikia būti pilnu skrandžiu, bet ir tuščias nėra gerai, – svarstė A. Valujavičius. – Darbuotojai naudoja ultragarsą, kad prisikviestų banginius, žiūrėsime, ar pavyks.“

Nors laivas įvairiose „stotelėse“ stebėti banginių stojo ne kartą, jų išvysti taip ir nepavyko.

„Mane stebina, kaip per dvi valandas tikimasi pamatyti banginį – kosmosas. Aš turėjau atsibelsti į Atlanto vidurį, kad pamatyčiau bent kelis, – šypsojosi Aurimas. – Be delfinų būrių daugiau gyvybės nelabai matosi. Delfinai seka iš paskos, jiems patinka laivo sukeliami purslai.

80 proc. sumos mums grąžins, nes per turą nepamatėme banginių – jie laikosi tokios politikos, kas yra smagu.“

Dviračiu keliauja per Naująją Zelandiją

Delfi primena, kad A. Valujavičius į Naująją Zelandiją išvyko kovo pradžioje, kur, sėdęs ant dviračio, siekia numinti per šiaurinę ir pietinę salas. Kelionė turėtų trukti apie pusmetį, iš viso Aurimas ketina įveikti apie 8 tūkst. km.

Aurimo kelionę „Zelandijos zigzagas“ kasdien galite sekti per „Delfi TV“ – šeštadieniais ir sekmadieniais žiūrėkite 21 val., o darbo dienomis – 22 val.