Vaizdo įraše matyti, kaip „Yeti Airlines“ lėktuvas, skrendantis nedideliame aukštyje, staiga pakrypsta. Manoma, kad tai įvyko prieš pat lėktuvui sudužus nusileidus Pokharoje, į Himalajus atvykstančių turistų pamėgtame mieste.

Po katastrofos paaiškėjo, kad sausio viduryje Nepale sudužusio lėktuvo antroji pilotė prieš 16 metų neteko savo vyro per „Yeti Airlines“ lėktuvo katastrofą, rašo BBC. Jis taip pat buvo pilotas. Paskutinioji tragedija dar kartą sukėlė nerimą dėl Nepalo oro erdvės saugumo. Nuo XXI a. pradžios šalyje įvyko 18 mirtinų lėktuvų katastrofų, per kurias žuvo 341 žmogus. Nors pastaroji avarija buvo daugiausiai aukų pareikalavusi per pastaruosius 30 metų, tai nebuvo pavienis incidentas. Ankstesnė mirtina avarija įvyko vos prieš aštuonis mėnesius, kai šalies šiaurėje nukrito „Tara Air“ lėktuvas ir žuvo 22 žmonės.

Jau nuo 2013 m. oro erdvė virš Europos uždaryta visoms Nepalo oro linijų bendrovėms – būtent tam, kad būtų išvengta tokių tragedijų. Nepalo oro transporto bendrovių saugos rodikliai yra prasti, ir nors pastaraisiais metais aviacijos reguliavimo institucijos pastebėjo tam tikrą pagerėjimą, problemų išlieka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją