Nežinau, kiek moka tam šarlatanui, pranašavusiam lietų, bet, kad ir kiek mokėtų, reikėtų mokėti dar mažiau, nes lietaus gavome tik pirmą atostogų dieną, bet ir tas gautasis buvo trumpas, šiltas bei nė kiek negaivinantis. Kaip ten bebūtų, nei kovas, nei balandis nėra lietingiausi Šri Lankos mėnesiai, tad esu tikras, jog lietus tuo laiku jūsų atostogų nesugadins.

Šri Lankoje praleidome gerą savaitę. Daug tai ar mažai? Daugelis sako, kad gerokai per mažai, o šrilankiečiai išvis susiima už galvos, suprask – per tiek laiko šalies pažinti yra tiesiog neįmanoma. Gal neįmanoma, gal ir įmanoma, bet naudos iš tokių kalbų jokios – nuo jų atostogos nepailgės. Atostogų, žmogus, turi, kiek turi, ir keliauti gali tiek, kiek gali. Aš pats noriu keliauti dažnai, todėl vis dar praktikuoju trumpesnes, tačiau dažnesnes keliones.

Galbūt vėliau šis požiūris pasikeis, bet kol kas yra būtent toks. Aišku, galima nuskristi į Šri Lanką ir sėdėti ten mėnesį, tačiau ką tada veiksi likusius metus (čia taikau žmonėms, dirbančiais samdomais darbuotojais ir turinčiais standartinį mėnesį atostogų)? Stebėsi kitų atostogas instagrame? Man kol kas taip netinka. Kita vertus, Šri Lankoje mėnesį? Ar tikrai tiek norėtumėte? Jei skaitysite toliau, rasite informacijos, kuri atsakys į kai kuriuos klausimus bei padės sudėlioti aiškesnį Šri Lankos paveikslą.