1. Viešieji paplūdimiai

Dubajuje yra nemokamų viešųjų paplūdimių, tačiau juose ne visada malonu ilsėtis. Nors emyratas tiesiogine prasme yra švarus, atvirose pakrantės atkarpose būna ir šiukšlių. Be to, čia nėra tualetų, skėčių ar gultų. Nors dėvėti maudymosi kostiumėlį nėra draudžiama, reakcija į moteris, dėvinčias apnuoginančius drabužius, gali būti nenuspėjama – nuo nepritariančių žvilgsnių iki nepadorių pastabų.

2. Jūra naktį

Naktiniai plaukikai turėtų būti atsargūs arba net neiti į vandenį sutemus. Tuo metu į paplūdimį išlenda dygliuoti jūrų ežiai. Jų aštrūs spygliai gali pradurti batus ir įsirėžti į koją, o tada teks šlubuoti visą likusią atostogų dalį. Naktį į krantą taip pat išplaukia įvairių rūšių medūzos.

3. Skurdūs rajonai

Šalia prabangių, turtingų, švarių ir šviesių rajonų yra darbininkų klasės priemiesčių ir skurdžių rajonų. Šiuose rajonuose gausu imigrantų ir įtartinų personažų, todėl turistams patariama juose nesilankyti.

4. Barai

Dubajuje galioja šariato teisė, o alkoholiniai gėrimai draudžiami beveik visur. Tačiau yra barų, kuriuose užsieniečiai gali gerti su specialia licencija. Dauguma turistų jų neturi, o be jų gerti alkoholį draudžiama. Be to, jei girtas išeinate į lauką, galite būti sulaikytas policijos ir atsidurti kalėjime už taikos trikdymą.

5. Moterų vagonėliai metro

Dubajaus metro yra specialūs moterims ir vaikams skirti vagonai. Jei vyresnis nei 12 metų vyras ar berniukas netyčia ten patenka, pažeidėjui gresia griežtos bausmės, pavyzdžiui, baudos arba laikinas įkalinimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją