Kad nebūtų viskas per daug saldu ir tobula, noriu parodyti kiek paprastesnių vietelių, jog suprastumėte, kad šioje šalyje ne vien tik prabanga.

Ieškodamas pigiausio būsto Bahreine, aš atvažiavau į sostinės Menamos rajoną, pavadinimu 308 Blokas. Šitas rajonas skirtas ne turistams – čia gyvena darbininkai, atvykę iš skurdžių šalių. Ieškodami bet kokio darbo, jie įsikuria čia, nes yra pigu nuomotis butus, kambarius.

Viešbutis Bahreine

Tarp daugybės daugiabučių, namų, kuriuose jie gyvena, stovi didžiulis viešbutis – dėmesio, tai yra Bahreino rekordas – pats pigiausias viešbutis šalyje. Čia pernakvoti dviem asmenims kainuoja 20 eurų. Tai yra kone stebuklas – beveik nemokamai.

Labai apsidžiaugiau radęs tokią vietelę, bet mane konsultavę vietiniai gyventojai iš karto įspėjo, kad kažko itin gero ir įspūdingo nesitikėčiau. Įėjus į vidų, matosi, jog išpuošta auksine spalva, tamsu, niūru. Nenoriu nieko įžeidinėti, tačiau kvapas kaip viešajame tualete. Įdomi atmosfera.

Vos įžengęs į viešbutį, patyriau lengvą šoką – registratūros darbuotojai darbo vietoje rūkė. Prirūkyta čia taip stipriai, kad nerūkančiam žmogui gali apsvaigti galva. Visgi galbūt čia tik pirmas blogas įspūdis ir toliau turėtų būti geriau.

Gavau kambarį ketvirtame aukšte. Man tiesiog dėl visko juokinga. Registratūroje davė ne kortelę kambariui atrakinti, o raktą ir rankšluostį. Mes esame dviese, tačiau rankšluostis vienas, jis su dėmėmis, drėgnas. Iš kvapo atrodo, kad jis daug kartų naudotas, kvepia maistu, riebalais.

Pasirodo, kambarys net neužrakintas. Įėjęs randu įjungtą televizorių. Čia taip prirūkyta… Prieškambaryje pastatyta peleninė. Jausmas, kad šiuo metu kažkas rūko. Grindys tiesiog šlapios – jas arba ką tik išplovė, arba iš kažkur bėga vanduo. Atrodo, jog tai ne mano kambarys, o kieno nors kito, ir aš čia papuoliau per klaidą.

Viešbutis Bahreine

Vonios kambaryje daug pelėsio, pati vonia labai purvina, skraido musytės. Esu buvęs tokiuose socialiniuose būstuose, tai galiu lyginti ir sakyti, kad kažkas panašaus. Man nesuvokiama, jog čia taip prirūkyta, grindys visur šlapios.

Stiklinės siaubingai purvinos, peilis atrodo kaip naudotas ir nenuplautas. Ant grindų mėtosi plaukai, dulkės. Atrodo, kad filmuosime realybės šou, per kurį reikės išbūti naktį šiame viešbutyje.

Viešbutis Bahreine

Spintelės stalčiuje bėga tarakonas. Apie šaldytuvo išplovimą gyvenime čia niekas negalvojo. Čia oficialiai yra purviniausias viešbutis pasaulyje. Nežinau, ar jis turi kokį rekordą, bet aš jam skiriu. Šlykštu prie visko liestis. Net nenoriu įsivaizduoti, ką rasčiau pakėlęs čiužinį.

Esu sukrėstas. Nežinau, kaip čia bus su nakvyne. Stipru. Kai viešbutis neatitinka higienos, saugumo ir visų kitų reikalavimų, siūlau bėgti iš ten neatsigręžus. Jei tokios galimybės nėra, tada į viską žiūrėkite kaip į nuotykį, kurį kažkada vėliau bus smagu prisiminti. Aš taip ir darau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją