Doha – ne tik Kataro sostinė, didmiestis, bet tuo pačiu ir kurortas. Daug žmonių čia atkeliauja tam, kad degintųsi ant smėlio, maudytųsi jūroje. Tam ir yra Dohos paplūdimiai. Noriu jums parodyti pačius populiariausius bei žmonių lankomiausius.

Aš, aišku, pasidariau namų darbus – daugiausia komplimentų surinko Katara paplūdimys. Reklamose sakoma, kad čia yra baltas smėliukas, žydras vandenukas. Viskas taip ir yra. Tik viena bėda, ko nebuvau perskaitęs – šis paplūdimys yra labai griežtai suskirstytas.

Paplūdimiai Dohoje

Didžiulis paplūdimio ruožas skirtas tik šeimoms. Bandžiau ką tik praeiti pro apsaugą, bet manęs neleido. Sakė, kad man reikia eiti kažkur toliau, nes čia, kaip matau, yra vietiniai žmonės. Kažkodėl neįleidžia turistų – kodėl, apsauga negalėjo paaiškinti, nurodė, jog taisyklės yra taisyklės.

Atėjome į bendrą turistams skirtą paplūdimį – įėjimas čia kainuoja 2,50 Eur. Jeigu nori gauti kėdę arba skėtį, galima išsinuomoti, kainuos 1,50 Eur. Ant bilieto surašytas taisyklių sąrašas – labai daug taisyklių, ko čia negalima daryti. Pavyzdžiui, per daug vaikščioti, bėgioti, rėkauti, triukšmauti, garsiai kalbėti telefonu, leisti muzikos, šiukšlinti. Jei kažką pažeidi, prižiūrėtojai turi teisę tave išvesti iš paplūdimio be paaiškinimo, kodėl.

Paplūdimys tikrai labai prižiūrimas, jį nuolat pereina tvarkytojai, nurenka kiekvieną šiukšlytę, todėl krantas visiškai švarus. Tiek priežiūros, kontrolės ir apsaugos nesu dar matęs niekur. Bandžiau suskaičiuoti, kiek čia yra gelbėtojų, tai priskaičiavau 12, o turistų – 8. Gelbėtojų daugiau nei poilsiautojų.

Tam, kad nufilmuotume tai, ką dabar matote, turėjome pereiti juodą darbą, su visais pakalbėti, pasiaiškinti ir vis tiek jie žiūri, ką darome. Keistas jausmas bei atmosfera, atrodo, kad kažką slepia.

Keisčiausias dalykas šiame paplūdimyje tai, jog jie neturi gultų – jei nori degintis, gali išsinuomoti kėdę, ant kurios atsisėsi. Įdomu, kad, nors paplūdimys ir skirtas turistams, nėra kokio nors bariuko, kavinės, čia neleidžia net pardavėjams praeiti. Vienas dalykas, kas yra – tualetai, dušo kabinos. Toks paplūdimys. Viskas taip prabangu, o apie paplūdimius nepagalvota.

Paplūdimiai Dohoje

Už poros kilometrų nuo Katara paplūdimio yra dar vienas populiarus paplūdimio klubas – Doha Sands. Kaip matote, čia irgi taip paprastai nepapulsi – reikia praeiti apsaugą, nes visur aplink yra tvora, kad neitų pašaliniai žmonės be bilietų. Tai yra kur kas brangesnis paplūdimys, bet už 18 eurų gauni žymiai daugiau komforto: į kainą įskaičiuotas šaltas buteliukas vandens, švarus rankšluostis ir, svarbiausia, gali rinktis kokį nori sėdmaišį. Šis paplūdimio klubas yra labiau vakarietiškas ir, man atrodo, priimtinesnis turistams iš Lietuvos.

Galėčiau taip rodyti daugybę Dohos paplūdimių – visai nesvarbu, kokie jie gražūs, sutvarkyti, ryškūs, nes visi jie turi bendrą bruožą – mieste paplūdimiai beveik visada būna apytuščiai. Palyginus su Europa ar JAV, čia visada jausite ramybę ir komfortą. Kone privatus poilsis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją