„2024 metais ši Baltijos šalis nori parodyti pasauliui, ką ji gali pasiūlyti, stengiasi užmegzti geresnius ryšius su Europa ir parodyti savo turtingą istoriją“, – taip žurnalistė Ally Wybrew rašo portale „Euronews“.

Kaip rašoma straipsnyje, Lietuva jau dabar turi neblogą susisiekimą su kitomis Europos šalimis, tačiau šis ateityje turėtų būti dar geresnis. Žurnalistė pakalbino Nacionalinės turizmo skatinimo agentūros „Keliauk Lietuvoje“ direktorę Olgą Gončarovą, kuri teigė, kad šiuo metu ieškoma naujų maršrutų.

Be gerėjančio susisiekimo oru, taip pat vykdomi darbai norint užtikrinti patogesnį susisiekimą geležinkeliu. Rašoma apie atnaujintus maršrutus tarp Vilniaus ir Rygos, Varšuvos, o ateityje turėtų būti lengva nuvykti ir į likusią Europą.

Dėl švelnaus klimato Lietuva yra puiki vasaros kryptis

Pastaruoju metu daugelis keliautojų vasarą ėmė vengti įprastų atostogų krypčių, tokių kaip Viduržemio jūros regionas, nes ten tapo pernelyg karšta. Dėl šios priežasties Lietuva yra puiki vieta, nes čia oras visada išlieka pakankamai gaivus. Anot straipsnio autorės, vasarą mūsų šalyje temperatūra svyruoja apie 20 laipsnių, todėl tai yra idealus laikas tyrinėti miškus, ežerus.

Teigiama, kad Lietuvoje yra daug veiklų mėgstantiems aktyviai leisti laiką: yra pėsčiųjų, dviračių takai, galima užsiimti jėgos aitvarais, plaukti baidarėmis. Kaip išskirtinė vieta nurodomas Žemaitijos nacionalinis parkas, kuriame yra pelkių, miškų, ramių ežerų, taip pat unikalus kultūrinis paveldas.

Kuršių nerijos nacionalinis parkas

Nepamiršta ir Kuršių nerija, o Nida apibūdinama kaip vienas pagrindinių vietovės miestelių, garsėjantis spalvingais žvejų nameliais, įvairiais muziejais. Taip pat siūloma susipažinti su tokiais miestais, kaip Klaipėda.

Žinoma, kaip būtina aplankyti vieta paminimas ir Vilnius, kurio dalis yra įtraukta į UNESCO paveldo sąrašą. Anot žurnalistės, šis faktas visada yra geras ženklas. Lietuvos sostinė pasižymi įspūdinga įvairių architektūros stilių įvairove, žavingais grindinio takais, fasadais, pastatų stogais. Be šių paminima Kernavė, Kaunas, Trakai.

Pasakojama, kad rudenį Lietuvoje medžių lapai yra vario, aukso ir degančios oranžinės spalvos, o žiemą galima čiuožinėti ant užšalusių ežerų.

Kauno senamiestis šiandien

Visoje šalyje žiemą veikia kalėdinės mugės, o lankytojai turi galimybę iš vietinių gyventojų sužinoti apie Lietuvos tradicijas, pavyzdžiui, apie 12 patiekalų, gaminamų Kūčių vakarą. Daugiausia patiekalų sudaro žuvis ir daržovės, taip pat tradiciniai kepiniai, pavyzdžiui, kūčiukai.

Dar praeitų metų lapkričio mėnesį dėmesio Vilniui skyrė ir „The Guardian“ autorius George’as Eastas, rašęs, kad Lietuvos sostinė per dešimtmetį padarė akivaizdžią pažangą.

Daugiau apie jo įspūdžius galite paskaityti ČIA.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)