Lietuvės Vitalijos akimis, tai sala, apgaubta skaidraus vandenyno, sūraus vandens, pašiaušiančio tavo garbanas... tai karštas smėlis, kaitinantis tavo pėdas... saulė, kuri draugauja su tavimi ištisą dieną iki vėlyvo vakaro... palydi tave, o neretai ir išsekina...
Aš kvėpavau tyru oru, grožėjausi nuostabios spalvų paletės gėlėmis, nuostabiomis langinėmis, kurios paliko dideli įspūdi. Jos buvo spalvotos... norėjosi fotografuoti kiekvienas!

"Calvia" sos animal - vieta, kuri paliko didelė įspūdį. Atvykome aplankyti gamtoje prižiūrimus ir auginamus gyvūnus, juos vedėmės į kalnus bei vaišinome skanėstais.

Palmos miestas, siauros gatvelės, pilnos nuostabiųu galerijų bei parduotuvių.

Playa de Illete - paplūdimių vieta palikusi pačius geriausius atsiminimus.

Paguera - pirma mintis "sveika atvykusi į Palangos alėją", daug turistų, daug prekių, daug rūbų ir t.t.

Ir, žinoma, vieta, kurią pasilikau "desertui": Valldemossa.
Apie šią vietą kalbėjau daugiausia ir mano mintyse ji paliko didžiausią įspūdį. Pats pavadinimas man skamba lyg Mimozų žiedai... tai kažkas paslaptingo... saldaus ir kerinčio. Su trupučiu juodojo pipiro prieskonių.

Šypsausi... sakiau, sugrįšiu čia būtinai. Tai nuostabi vieta mintims su savim pačiu, apstu mažų gatvelių, kiekvienoje jų akys raibsta nuo gėlių spalvų ir vazonėlių dydžių. Žmonės ramūs, niekur neskubantys...

Namai... architektūra... man čia norėtųsi vilkėti ilgas sukneles, puošnią nuo saulės kaitros kepurę, susisukti plaukus... ir vedantis už parankės dukrą ar sūnų... tada jausčiausi savoje vietoje...

Kaip sakoma, kiekvienam savas laikas, kiekvienam savas kelias... Aš ji radau čia, šioje vietoje. Valldemossa.... mūza, gimusi manyje. Mano slapta svajonė.

Svajonėmis aš tikiu, o Jūs?

p.s Maža intriga... jau planuoju lagaminą grįžti ten ilgesniam laikui... mintimis ir širdimi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)