Didžiulė gamtos jėgų suformuota arka traukė turistus iš viso pasaulio. Net buvo svarstymų ją įtraukti į pasaulio gamtos stebuklų sąrašą.

Azure Window būkle jau buvo susirūpinta prieš kurį laiką, nes iš trapaus kalkakmenio sudarytą arką veikė erozija. Buvo uždrausta ant jos vaikščioti, o nepaklususių laukė baudos. Vis dėlto buvo manoma, kad Žydrasis langas turistus ir vietinius gyventojus džiugins dar mažiausiai dešimtmetį.

Kovo 8 dieną po visą naktį siautėjusios audros Azure Window netikėtai sugriuvo. Liudininkai pasakojo, kad pirmiausia sugriuvo arkos tiltas, o paskui ir likusi masyvi dalis.

Maltos ir Gozo salų gyventojus sukrėtė ši netektis. Savaitgalį pasižiūrėti, kaip dabar atrodo viena populiariausių ir labiausiai turistų lankomų vietų plūdo tūkstančiai smalsuolių.
Nebeliko Azure Window Gozo saloje

Vietiniai gyventojai ir verslininkai tikisi, kad turistai vis tiek važiuos į Gozo salą. Čia jų laukia senoji sostinė Victoria su ant kalvos įsikūrusia tvirtove, smėlėti paplūdimiai, žalios kalvos, įspūdingi skardžiai į jūrą, jaukūs miesteliai ir daugybė kitų lankytinų objektų. Be to, visi mėgstantys povandeninį pasaulį, čia ras puikių vietų panardyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)