Gamtos stebuklais taip pat paskelbta Jeju sala Pietų Korėjoje, Komodo sala Indonezijoje, Puerto Princesa požeminė upė Filipinuose ir Stalo kalnas Pietų Afrikos Respublikoje, pranešė pirmuosius rezultatus paskelbęs „New7Wonders“ fondas.

Galutiniai balsavimo rezultatai bus paskelbti 2012 metų pradžioje, teigia Šveicarijoje įsikūrusi organizacija, įspėdama, kad laimėtojų sąraše dar gali būti pasikeitimų.

Tarp nugalėtojų nepateko Kilimandžaro kalnas Tanzanijoje, Negyvoji jūra ir Didysis kanjonas JAV, praneša naujienų agentūra AFP.

Rinkimų rezultatus džiugiai sutiko Jeju gyventojai. Ten susirinkusi 2 tūkst. žmonių minia ėmė smagiai šaukti: „Mums pavyko!“, praneša „Yonhap“ naujienų agentūra.

Jeju gubernatorius Woo Geun-Min teigė, kad šis sąrašas pradės „naują skyrių“ salos turizmo pramonės istorijoje.

„Tai labai padės į Jeju pritraukti turistus, padidinti investicijas ir supažindinti su Jeju žemės ūkio produkcija“, – žurnalistams sakė jis. Sala garsėja savo mandarinais.

Šveicarijos fondo „New7Wonders“ organizuoti rinkimai sulaukė didelio susidomėjimo, paskatindami juose dalyvauti ir įžymybes. Pavyzdžiui, argentinietis futbolininkas Lionelis Messi ragino savo gerbėjus balsuoti už jo gimtojoje šalyje esančius Iguazu krioklius.

Table Mountain (Stalo kalnas)
Rezultatai paskelbti po ilgo atrankos proceso, trukusio nuo 2007 metų gruodžio iki 2009 metų liepos, kai pasaulio gyventojų paprašyta siūlyti vietoves, kurios, jų manymu, yra vertos vadintis pasaulio gamtos stebuklais.

Konkursui pateikta daugiau kaip 440 kandidatų iš daugiau kaip 220 šalių. Daugiau kaip milijonas balsuotojų jų sąrašą sutrumpino iki 77.

Tuomet ekspertų komisija iš jų atrinko 28 finalistus. Tada už savo mėgstamiausią vietą telefonu, trumposiomis žinutėmis ar interneto socialiniuose tinkluose galėjo balsuoti viso pasaulio gyventojai.

2001 metais filmų kūrėjo Bernardo Weberio Ciuriche įkurtas fondas „New7Wonders“ remiasi tais pačiais principais, kuriais buvo išrinkti septyni senovės pasaulio stebuklai. Šis sąrašas priskiriamas Filonui iš Bizantijos, gyvenusiam senovės Graikijos laikais.

Tačiau šiems rinkimams pasibaigus, fondas jau galvoja apie naujus. Dabar jis planuoja rinkti septynis geriausius pasaulio miestus. Kandidatus į šį titulą žadama paskelbti 2012 metų sausio 1 dieną.