Vasario 24 dieną Cerro Torre viršūnę pasiekusį Marių šiandien vėl galima sutikti kalnuose, tik šį kartą – kituose. Šiuo metu jis laiką leidžia Prancūzijoje – Chamonix miestelyje, kuris, anot alpinisto, yra itin populiarus tarp šios veiklos entuziastų.

„Bandome laviruoti ir pagauti tinkamas oro sąlygas, – pasakoja M. Gružauskas. – Alpinistams paprastai geras oras tada, kai jis stabilus, yra geras matomumas. Tai taip pat priklauso nuo maršruto. Dabar, kai vyksta globalinis atšilimas, viskas labai greitai keičiasi. Pavyzdžiui, vartai seną knygą, kurioje aprašyti legendiniai maršrutai, ir būna parašyta, kad jais lipti geriausia vasarą.

Šiais laikais vasaros kartais jau būna per karštos, kalnas per stipriai nutirpsta, atsilaisvina akmenys, kurie pradeda kristi žemyn. Visi lipimai planuojami iš anksto, todėl sudėtinga numatyti, koks tuo metu bus oras.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją