Agnė – jauna kūrėja, prieš vienerius metus paliko darbą edukologijos srityje ir nutarė – pats laikas siekti savo svajonės. O svajonė iš tiesų didelė – sukurti kažką, kas įkvepia žmones. Mergina ėmė piešti ant lino ir medvilnės pagalvėlių. Pirmoji sukurta buvo su Europos žemėlapio kontūrais. Pastebėjusi žmonių susidomėjimą ir sulaukusi palaikymo, ji įkūrė meno studiją „Mars&Stars“.

Agnė – aistringa keliautoja, o norėdama fiksuoti aplankytas šalis ir jas žymėdama įprastame žemėlapyje, suprato, jog tokia interjero detalė reikalauja atitinkamos vietos. Tad ir pasaulio vaizdą nutarė perkelti ant pagalvės. Agnė negalėjo patikėti, jog idėjos – pagalvės su pasaulio žemėlapiu, kuriame specialiu žymekliu pats gali nuspalvinti aplankytas šalis – net interneto platybėse nerado: „Atrodė, viskas pasaulyje sugalvota, bet tokios idėjos, jog kiekvienas žmogus gali prisidėti prie kuriamos pagalvės – nebuvo“. Kūrėja prisipažįsta – iškart užplūdo atradimo džiaugsmas ir įkvėpimas. O sulaukusi artimųjų, draugų ir bičiulių paskatinimo, ji nebedvejojo – ėmėsi šios idėjos įgyvendinimo.

„Piešdama savo pagalves naudoju įvairius tekstilinius dažus, o taip pat ir specialius rašiklius, skirtus tekstilei, tad iškart kilo mintis, jog prie kiekvienos tokios pagalvės galiu pridėti po pasirinktos spalvos rašiklį ir pats žmogus gali prisidėti prie pagalvės gimimo proceso nuspalvindamas aplankytas šalis ar galbūt tas šalis, kurias svajoja aplankyti! Nuspalvinus pagalvę reikėtų panaudoti lygintuvą ar karštą plaukų džiovintuvo srovę spalvoms „užtvirtinti" - prireikus pagalvę bus galima skalbti, o spalvos tada neišsiplaus.“ - apie pagalvės privalumus kalbėjo Agnė.

Pagalvė pati iš savęs siunčia žinutę apie keliones, tad ji būtent ir skirta keliaujantiems žmonėms, kurių nebežavi magnetukų, atvirukų, suvenyrų ir pan. rinkimas iš skirtingų šalių ir kurie ieško naujo ir originalaus pasaulyje kelionių žymėjimosi būdo.

„Man ši pagalvė yra labiau ne daiktas, o emocija, prisiminimai, puiki dovana sau ar keliaujančiam draugui.“ - pasakojo autorė.

Keliaujančiam žmogui tokia pagalvė būtų ne tik namų interjero detalė: „Tai lyg unikali gyvenimo istorija, prisiminimai, labiau ne daiktas, o emocija“, – teigia Agnė. Aplinkinių žmonių reakcija, palaikymas, žvilgančios akys, išvydus „Pasaulio žemėlapio pagalvę“, - suteikia viltį, jog projektas bus iš tiesų sėkmingas. „Bijau pernelyg džiaugtis, bet pagalvoju, jog niekas pasaulyje nesugalvojo tokios spalvinimo knygelės ant pagalvės, todėl tikiu, kad ši pagalvė gali pradžiuginti daug žmonių visame pasaulyje“.

Dalyvauti finansavimo platformoje „Kickstarter“ Agnė ruošiasi apie pusę metų, tad nekantrauja išvysti rezultatą. Pati Agnė „Pasaulio žemėlapio pagalvėje“ žalia spalva jau nuspalvino kone visas Europos šalis: „Jei mano projektas bus sėkmingas, turiu slaptą svajonę – kiekviename žemyne nuspalvinti bent po vieną šalį“. Palaikyti jaunąją kūrėją ir jos projektą galite ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)