Informatikos ir ryšių departamento duomenimis, visoje Lietuvoje per metus pavagiama beveik 1400 dviračių. Šios transporto priemonės dažniausiai dingsta iš sandėliukų ar garažų. Taip pat – ir iš viešų vietų ar daugiabučių bei nuosavų namų kiemų, nukirpus saugančias spynas.

„Pastebime, kad atėjus šiltajam sezonui Lietuvos gyventojai vis dažniau renkasi aktyvų laisvalaikį, viešąjį transportą ar nuosavą automobilį keičia dviračiu. Suprasdami, kad ilgapirščiai dviračius laiko lengvu grobiu, gyventojai domisi įvairiomis šių transporto priemonių draudimo galimybėmis“, – sako Linas Laugalis, „Compensa Vienna Insurance Group“ rizikos vertinimo departamento vadovas.

Pasak jo, šiuo metu aktyviausiai savo turto, o tuo pačiu – ir dviračių, apsauga domisi 25-40 metų didžiųjų miestų – Vilniaus ir Kauno – gyventojai. Draudimo taisyklės numato, kad dviračiai yra priskiriami namų turtui, tad jiems galioja būsto draudimas. Tačiau išvykus mėgstamą transporto priemonę saugoti padeda draudimas nuo vagystės už namų ribų. Tuomet draudimo išmoka kompensuoja žalą, patirtą netekus dviračio (atsižvelgiant į jo kainą) ne tik visoje Lietuvoje, bet ir už jos ribų.

Kaip rodo statistika, didžioji dalis dviračių dingsta vagims įsilaužus į sandėliukus, garažus ar pastebėjus namų kieme be atidžios priežiūros paliktus dviračius. Kita dalis vagysčių įvykdoma įvairiose viešose vietose – gatvėse, aikštėse, automobilių stovėjimo aikštelėse.

Todėl L. Laugalis rekomenduoja pasirūpinti dviračio saugumą padedančiomis padidinti priemonėmis. Tarp jų – spynos, kuriomis surakinamas dviračio ratas, o pats dviratis prirakinamas prie kokio nors objekto. Be to, siekiant išvengti dviračio vagystės rekomenduojama nepalikti jo ilgam laikui nepažįstamoje vietoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)