Išskyrus laikrodį, svarbiausi vyro aksesuarai – diržas, rašiklis, darbo knyga, portfelis, cigarečių dėklas ir stiklinė iš, kurios jis geria. Tai nėra užgaida – tai vyriška uniforma.

Derinimas ir klasika

Svarbu, kad viskas derėtų tarpusavyje. Diržas turi derėti prie batų, gražu, kai laikrodis taip pat dera. Pavyzdžiui, juodos odos diržas, juodos, tokios pat odos batai ir laikrodis su juodos odos apyranke, jei prie tokių aksesuarų derintumėte laikrodį rudu dirželiu - padarytumėte klaidą. Jei batai ir diržas rudi – laikrodis taip pat turi būti rudu dirželiu. Jeigu dažnai kaitaliojate aprangos detales, o galimybės įsigyti daugiau tinkančių laikrodžių neturite, geriausia rinktis laikrodį metaline apyranke.

Klasikinis verslininko laikrodis turi būti mechaninis su odiniu dirželiu. Nors tokius reikia užvedinėti maždaug kas dvi paras, tačiau tokie laikrodžiai yra prestižiniai ir labai gerai vertinami. Jei esate sportiškas žmogus, o galbūt tiesiog tokio tipo laikrodžiai jums labiausiai patinka, galite nešioti laikrodį su metaline apyranke.

Sportinio laikrodžio korpusas dažniausiai būna didesnis ir stambesnis, su daugybe mažų rodyklių ir rodmenų ciferblate. Jei laikrodžio korpusas yra ypatingai pastorintas dažniausiai toks netelpa po marškiniais arba užsegus marškinių sagą tinkamai po jais pasislepia taip, kad neįmanoma į jį žvilgtelėti. Tokiu atveju jis tik darko išvaizdą arba neatlieka savo tikrosios funkcijos. Todėl tokius laikrodžius rekomenduojama nešioti prie sportinės ar laisvalaikio aprangos.

Geriausia, kad metalinio laikrodžio apyrankė būtų platinos spalvos, o ne auksinės. Nešiojant laikrodį auksine apyranke egzistuoja labai plona riba tarp prabangos ir atrodymo vulgariai.

Tokio tipo laikrodis galėtų būti „Esquire“ su nerūdijančio plieno apyranke, atsparus vandeniui, pakankamai sportiškas, bet gerai atrodo ir tinka prie kostiumo. Jei yra tokių, kuriems labai svarbu išreikšti asmenybę ir laikrodis yra vienintelė aprangos detalė, jiems tiktų „Tag Heuer“ su mėlynu ciferblatu ir plieno apyranke. Toks įdomiai ir prabangiai atrodantis laikrodis tiktų ieškantiems ypatingos kokybės. „Tag Heuer“ vertinami už kokybę. Su tokiu laikrodžiu neliksite nepastebėtas.

Klasikinių laikrodžių srityje rekomenduojami „Patek Philippe Calatrava“. Subtilios detalės (tokios kaip smailios rodyklės, dailus kokybiškas odinis dirželis) šaukte šaukia apie subtilią rafinuotą prabanga.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!