Jos moto: kiekviena moteris norėtų būti fėja, net jei dėvi griežtą darbo kostiumėlį. Dizainerės kūryboje galima pajusti tą nerūpestingą Provanso stiliaus dvasią, drabužiuose naudojama daug nėrinių, gipiūro bei tiulio. Visa tai moterį paverčia romantiška ir efemeriška, pakylėta ir gundančia.

V. Jakučinskaitės kolekcijos paprastai yra skirtos kelių kartų moterims: mamoms ir dukterims. Anot kūrėjos, papuoštos to paties stiliaus drabužiais jos įprasmina klostėse užkoduotą artumo, šilumos ir harmonijos jausmą: „Man patinka pabrėžti patį svarbiausią – mamos ir dukters – tarpusavio ryšį. Neretai pastebiu, kad dviejų kartų modeliai, ant podiumo demonstruojantys tokius pat drabužius, sujaudina publiką“.

Renginio svečiai - DELFI Pramogose

Apie kolekciją „Mano laikas“

„Jo nenusipirksi, jis nepagaunamas. Kartais atrodo, jog bėga pro šalį ir jo nė nejauti, o kartais jis – lyg sustojęs, tęsiasi ilgai kaip karšta vasaros diena. Mūsų laikas susideda iš prisiminimų, močiutės pasakų, mamos pyrago kvapo, pirmojo bučinio, klasės draugų pavardžių, išleistuvių svaigulio, vestuvinių nuotraukų...

Jį skaičiuojame valandomis, mėnesiais, gimtadieniais, vaikais. Jį geriame pilna burna arba tyčia nepastebime. Bet kartais jis būna tik tavo. Nepavogtas, nedovanotas, paklusnus kaip mažas vaikas, išlauktas laikas sau...

Maža mergaitė pirmą kartą susiduria su laiko sąvoka pasakose apie pelenę, kuri rūmuose nerimastingai laukia vidurnakčio – dvyliktos valandos. Tada jos laikas baigsis ir karieta atvirs į moliūgą... Toje pasakoje paslėpta mintis, kad savo laiku reikia džiaugtis dabar, gyventi dabar, nelaukiant, kol laikrodis išmuš dvylika“, - pasakoja dizainerė.

„Skaitydama įžymių, populiarių, daug pasiekusių moterų interviu dažnai pastebiu jas sakant: „Dabar atėjo mano laikas“. Tokios moterys ir yra mano klientės: užtikrintos, stiprios, žinančios savo vertę, itin žavios ir sugebančios sužavėti kitus be pastebimų pastangų. Jų amžius – nuo 3 mėnesių iki 60 metų ir jos turi polėkį”, - teigia V. Jakučinskaitė.

Naujoji dizainerės kolekcija – monochrominė, lakoniškų, natūralių spalvų. Dominuoja pastelinė rožinės ir pilkos spalvos paletė, daug mėlynų atspalvių, nude ir grietinėlės spalvų gama, šiek tiek juodos.

Įvaizdis: baletas, gracija, fantazija ir kasdienybė, darbas. Polėkis ir buitis.

„Tai – priešingybės, kurios šioje kolekcijoje egzistuoja viena šalia kitos ir susilieja į drabužius taip natūraliai, kad bet kokioje aplinkoje – savivaldybėje ar kviestiniame vakarėlyje moteris jausis patogiai“ - sako dizainerė V. Jakučinskaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)