Artėjantį sezoną svarbi išlieka detalė. Rudens-žiemos aksesuarus puošia dekoratyvinės siūlės, kontrastingi intarpai, spindinčios smaigės ir atsiūlėti kraštai – tai būtinos detalės, norint atrodyti stilingai ir nepriekaištingai.

Naujausiomis aksesuarų tendencijomis kuriama trejopas įvaizdis: formalus, nerūpestingas bei prašmatnus. Formalumą geriausiai atspindi minimalistinis stilius: kampuotos, griežtos, grynos formos.

Nerūpestingumą pabrėžia lengvas, elegantiškas natūralumas. Prašmatnią nuotaiką padeda sukurti lengvas rokas su žaismingomis devintojo dešimtmečio detalėmis: nuo metalinių sagų iki užtrauktukų, kuriais brėžiamos linijos ir reguliuojamas dydis.

Visi aksesuarų paviršiai pasižymi kontrastais: veršio oda derinama su dėmėta oda, krokodilo odos raštu puošta veršio oda su zomša. Vyrauja ramūs ir santūrūs atspalviai: kreminiai ir pelenų pilkumo, įvairių atspalvių ruda – nuo kavos iki itin tamsios rudos, gelsvai ruda – nuo purvo rudumo iki rusvos ar karamelinės, juoda – nuo samaninio atspalvio iki antracito.

Svarbios ir kitos, ryškesnės spalvos: tamsi vyšninė, prūsiškasis mėlis ir ochra. Norinčios išsiskirti, turėtų rinktis žalios ir juodos, prūsiško mėlio ir purvo rudos, juodos ir tamsios vyšninės spalvų derinius. Pirmenybę teikiančios toniniams atspalviams gali derinti kreminę ir pelenų pilką arba juodą ir molio rudumo spalvas.

Šaltuoju metų laiku bus madingos užgaubiamo užsegimo rankinės, diržai ir juostos, kurie šiuolaikiškai perteikia balno ir kinktų motyvus.

Nepamiršti liks ir universalūs kasdieniai minkšti pirkinių krepšiai, kurie pateikiami kaip art déco stiliaus kūriniai, suderinantys prabangą, grožį ir praktiškumą.

„Rankinė, batai ar kiti aksesuarai yra neatskiriama moters aprangos dalis ir labai daug pasakanti apie pačią savininkę - rankinė atspindi moters jausmingumą, todėl ją reiktų pasirinkti būtent pagal nuotaiką, – sako prekybos centro „Europa", kurioje įsikūrė pirmoji Lietuvoje „Coccinelle“ parduotuvė, vadovė Gintarė Urnevičienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją