1. Žiedai iš baltojo aukso puikiai dera su geltonuoju auksu, arba raudonojo aukso su baltuoju. Blogu tonu laikoma derinti žiedus iš geltonojo aukso su žiedais iš raudonojo aukso. Bet jei tarp šių žiedų nešiojame žiedelį iš baltojo aukso – toks variantas leistinas.

2. Ant vienos rankos nešioti auksinius ir sidabrinius žiedus yra beskonybė.

3. Taip pat ant vienos rankos negalima nešioti dideliais akmenimis inkrustuotų žiedų – jie užgoš vienas kitą ir nė vienas neatrodys gražiai. Prie žiedo su stambiu akmeniu galima derinti antrą žiedelį su labai smulkiais akmenukais, pastarasis pabrėš pirmąjį.

4. Jei jūs vyresnė nei 50-ies, nenešiokite žiedo ant smiliaus – tai užuomina į neformalų stilių ir neatrodo labai moteriškai. Su amžiumi moteris turi leisti sau atrodyti dama.

Karšta–šalta

Atsižvelgiant į metų laikus, galima pabrėžti akmenų grožį. Tereikia paisyti gana paprastų taisyklių:

– Žiemą tinka rudi, ramūs žali, mėlyni akmenys – granatas, avantiūrinas, oniksas, taip pat violetiniai, tamsesnių atspalvių ametistai. Deimantai visada atrodo gražiai, bet žiemą jų grožis ypatingai atsiskleidžia.

– Vasarą tinka žali akmenys – akvamarinai, prazemai (praziolitai), chrizolitai (peridotai), mėlyni akmenys, visų atspalvių topazai – oranžiniai, žydri, žali, turmalinai, rožinio atspalvio ametistai.
Patarimas: perlus geriausia nešioti žiemą, nes vasarą jie išdžiūva nuo karščio, be to, jiems kenkia prakaitas ir dulkės.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)