Stanislavas Markevičius mielai sutiko ANGLIJA.today skaitytojams papasakoti apie stiliaus konsultacijų projektą „StyleSensei“, jo kūrimą, idėjas ir naudą kitiems.

- Papasakokite apie save, kodėl nusprendėte emigruoti į Jungtinę Karalystę?

- Esu kilęs iš mažo, tačiau nuostabaus ir draugiško miestelio šalia Vilniaus – Nemenčinės. Gyvenau ir mokiausi Lietuvoje. Po bakalauro studijų išvykau į Lenkiją tęsti mokslų kompiuterinės grafikos ir multimedijos srityje. Jau tuo metu pradėjau dirbti laisvai samdomu programuotoju. Užbaigęs magistro studijas grįžau į Lietuvą, nesunkiai radau šaunų darbą, galėjau dirbti iš namų ir keletą metų gyvenau Vilniuje.

Į Londoną nusprendžiau išvykti ne dėl uždarbio, o dėl noro pažinti pasaulį, susirasti naujų pažinčių ir įgyti daugiau praktikos. Čia gyvenu jau apie 2 metus.

- Sukūrėte projektą „StyleSensei“ – internetinį stiliaus konsultacijų puslapį. Papasakokite plačiau apie jį. Ką žmonės gali jame rasti? Kokias paslaugas teikiate?

- „StyleSensei“ projekto tikslas – suteikti galimybę gauti profesionalią stilisto konsultaciją už prieinamą kainą. Visi puikiai žinome, jog pasinaudoti stilisto paslaugomis Londone yra pernelyg brangu, o juk kartais tiesiog norime paklausti kažko konkretaus, ir tikrai ne kiekvienas gali sau leisti šimtus svarų kainuojančias profesionalaus konsultanto, kuris, beje, neretai būna šališkas, paslaugas.

Visi norime gerai atrodyti, bet galbūt ne visada pavyksta tai pasiekti patiems, o ir standartais negalime vadovautis, nes ne visiems tinka tie patys dalykai.

Įsivaizduokite, kad eidami į parduotuvę iš karto žinosite, ko ieškoti, kas tiktų jums pagal jūsų kūno sudėjimą, šukuoseną ar odos atspalvį, kokios spalvos dabar madoje, o kurių reikėtų vengti. Mūsų stilistai pataria ne tik aprangos, bet ir aksesuarų, batų, šukuosenų, makiažo, kitais klausimais. „StyleSensei“ puslapyje taip pat galite rasti mūsų stilistų straipsnių apie naujausias tendencijas ir patarimų, kaip pasipuošti einant į skirtingus renginius.

- Papasakokite, kokia eiga vyksta konsultacija. Ką jos metu sužino klientas?

- Labai paprasta! Klientas užduoda klausimą, turi galimybę pridėti iki trijų nuotraukų, prisijungti, apmokėti paslaugą ir laukti stilisto atsakymo. Atsakymas dažniausiai ateina per kelias valandas.

Stilistų ieškojome apie du mėnesius, sulaukėme per 150 gyvenimo aprašymų, tačiau norėjome išsirinkti geriausius. Išrinktųjų penketui uždavėme testinius klausimus ir peržiūrėję jų atsakymus iš karto pastebėjome, kurie yra vertingiausi – už kuriuos klientas sutiktų mokėti daugiau nei 20 svarų. Taigi klientas gauna labai išsamų atsakymą ir daugybę naudingos informacijos, kurią vėliau gali pritaikyti savo gyvenime.

20 svarų už tai, kas gali pakeisti jūsų gyvenimą, nėra daug. Dažnai gyvenime žmones vertiname pagal jų išvaizdą, remdamiesi pirmuoju įspūdžiu. Ši tendencija ypač ryški kalbant apie vienišus vyrus ir moteris, kurie ieško potencialaus partnerio. Įvertinęs savo įvaizdį ir investavęs į jį, žmogus gali žymiai pakeisti savo ateitį.

- Kaip kilo mintis sukurti šį projektą? Kodėl būtent stiliaus konsultacijų puslapis?

- Mintis kilo praėjusių metų pavasarį, kai kartu su mylimąja sėdėjome Kembridžo parke ir diskutavome apie žmogaus išvaizdą. Tuo metu kaip tik pradėjome sportuoti bei sveikai maitintis ir turėjome daug klausimų, į kuriuos bandėme atsakyti ieškodami informacijos internetiniuose forumuose, kituose šaltiniuose.

Pagalvojome, kaip būtų gerai, jeigu nedaug sumokėję, galėtume užduoti klausimą šios srities profesionalui. Taip ir kilo idėja sukurti konsultacijų sistemą, o pavadinimą „Style Sensei“ projektas gavo vėliau, po kelių mėnesių.

Tai turėjo būti universali konsultacijų sistema, bet negalėjome apsispręsti, nuo ko geriau pradėti, tad iš pradžių projektas vadinosi „FitSensei“. Tačiau idėja buvo sukurti sistemą klausimo ir atsakymo principu, o dietologas ar treneris turėtų išsamiai ištirti žmogų ir pateikti bent kelių mėnesių programą, todėl ir nusprendėme pradėti nuo stiliaus konsultacijų.

- Kiek laiko užtrukote kurdamas „StyleSensei“ puslapį?

- Sistemą kūriau 8 mėnesius. Kadangi esu programuotojas, daugelį darbų pavyko padaryti pačiam, tačiau prie šio projekto kūrimo prisidėjo ir dar keli nuostabūs žmonės.

- Kaip manote, kuo stiliaus konsultacijos internetu yra vertingos ir naudingos kitiems?

- Žmogus, kuris yra nepatenkintas savo išvaizda, praranda ir pasitikėjimą savimi. Kiekvienas yra gražus, svarbiausia patiems tai suprasti ir pamatyti. Mūsų stilistų komanda padės jums kiekvieną kartą pasižiūrėjus į veidrodį didžiuotis savimi, matyti savo grožį ir nebijoti jį pabrėžti.

- Ar jūsų projektas orientuotas tiek į moteris, tiek į vyrus?

- Taip, visi komandos stilistai turi patirties tiek moterų, tiek vyrų aprangos srityje.

- Kaip manote, ką lemia žmogaus apranga, išvaizda? Kodėl ji tokia svarbi?

- Mes gyvename realiame pasaulyje, o žmogaus išvaizda jame reiškia nemažai. Visiems yra žinoma, kad pagal tai, kaip atrodo asmuo, galima susidaryti įspūdį apie jį vos per kelias sekundes. Tačiau svarbiausia, kad pats žmogus žymiai labiau pasitiki savimi ir jaučiasi geriau, jeigu jis atrodo taip, kaip pats to nori, jei išorė atitinka jo būdą. Tai suteikia patogumo jausmą.

- Nuo ko priklauso žmogaus stilius?

- Nuo charakterio ir gyvenimo būdo. Nėra geriausio ar blogiausio stiliaus, yra tiesiog jų įvairovė, kaip ir muzikoje. Egzistuoja daugybė muzikos stilių ir kiekvienas žmogus turi savo mėgstamą, gal net kelis. Tačiau to paties stiliaus kūrinys gali būti atliktas tvarkingai arba nelabai. Viskas priklauso nuo žmogaus ir jo pasirinkimų.