Jaunųjų dizainerių konkurso laimėtojas ir du antrosios vietos laimėtojai džiaugsis ne tik piniginiu prizu, bet ir galimybe stažuotis pas geriausias savo srities profesionalus.

Prestižinio F.A.D. („Fashion Awareness Direct“) jaunųjų dizainerių konkurso finalui buvo atrinkta 15 paskutiniųjų kursų mados ir drabužių dizaino studentų iš universitetų ir koledžų visoje Jungtinėje Karalystėje.

Konkurso finalas vyks Londono mados savaitės metu – 2013 metų vasarį. F.A.D. konkursas dar vadinamas jaunųjų talentų tramplinu į sėkmę bei pripažinimą.

Į konkurso finalą pateko ir jaunoji dizainerė iš Lietuvos – 20 metų Estela Nevinskaitė, kuri šiuo metu studijuoja paskutiniame bakalauro kurse Rytų Londono universitete. Lietuvaitės darbai buvo atrinkti iš daugiau nei šimto, šiais metais pateiktų F.A.D. konkursui.

Šiais metais F.A.D konkurso tema „Future Optimism“. Studentai savo darbuose turėjo drąsiai pažvelgti į ateitį ir leistis į jos tyrinėjimus. Vildamiesi, jog „drabužių dizainas gali pasiūlyti pozityvių ir itin kūrybiškų sprendimų ateičiai, konkurso organizatoriai prašė konkurso dalyvių pabandyti nuspėti, kokie pokyčiai mūsų laukia per ateinančius dešimt metų ir pasiūlyti du tai atspindinčius modelius“.

Londono mados savaitės metu vyksiančiame jaunųjų dizainerių konkurso finale juos vertins kompetentinga komisija, kurioje bus ir „Telegraph Fashion“ redaktorė ir talentų ieškotoja Hilary Alexander.

Štai ką apie dalyvavimą šiame prestižiniame konkurse sako pati E. Nevinskaitė: „Mane įkvėpė stresas ir jo vaidmuo XXI amžiuje. Drabužiai – mūsų antroji oda, rūbai atlieka net kelias funkcijas, itin svarbias mūsų kūnui: jie gali padėti pasislėpti, apsaugo, sukuria saugumo pojūtį, šildo. Bet ar drabužiai gali mus nuraminti? Šis klausimas mane ir įkvėpė sukurti drabužius, padėsiančius žmonėms atsipalaiduoti. Įsivaizdavau, kaip po kūną keliauja raminantis levandų aromatas ir dirba mūsų kvėpavimo sistema“.

Paklausta, kaip jaučiasi patekusi į konkurso finalą, mergina atsakė: „F.A.D. konkursas - tiesiog unikali proga pristatyti savo idėjas ir praktikoje pritaikyti visas mano įgytas teorines žinias. Esu labai laiminga, būdama viena iš 15-os konkurso finalininkų. Šis iššūkis mane tikrai įkvėpia, o sulaupta patirtis – neįkainojama“.

F.A.D. („Fashion Awareness Direct“) yra labdaros organizacija, remianti jaunus žmones ir siekianti nutiesti tiltą tarp studijų ir darbo madų pramonėje. Konkursą jauniesiems mados dizaineriams F.A.D. rengia jau dvyliktus metus ir tapo garantuotu tramplinu jauniesiems kūrėjams

2010 metais konkursą laimėjo lietuvė Rasa Abramavičiūtė. Jaunajai dizainerei atiteko 2 tūkst. (8 tūkst. Lt) piniginis prizas ir šešių mėnesių stažuotė pas dizainerę Viviene Westwood. Pergalė konkurse jai taip pat padėjo rasti darbą dizainerio Davido Komos komandoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)