Dizaineriai seniai apsisprendė viską apversti aukštyn kojomis ir nesilaikyti sezoninių spalvų koncepcijos: praėjusį rudenį vienu madingiausių atspalvių tapo ryškiai rožinis, o vasaros kolekcijose buvo nemažai juodos, rudos ir tamsiai mėlynos.

Priežasčių čia keletas: pirma, pati sezoniškumo idėja pamažu nusigyvena (ne tik spalvų, bet ir audinių bei modelių prasme), antra, atspalvių pasirinkimą nulemia globalesnės tendencijos. Taigi, kokios spalvos madingos šią vasarą ir kodėl, atsako elle.ru.

Geltona

Pirmaujančių prekės ženklų kolekcijose nuskambėjo sportinis stilius ir madingas paskutinis praėjusio amžiaus dešimtmetis, kuriam nesvetina gatvės kultūra, hiphopas. Vadinasi, atspalviai turi būti ryškūs ir sodrūs.

Geltona yra viena pagrindinių 2015 metų vasaros spalvų. Jos galima aptikti ir „Zadig&Voltaire“, ir „Tod’s“, ir „Michael Kors“, ir „Chanel“ kolekcijose, kurių dizaine aptikti kažką bendro ne taip jau lengva.

Fluoresacencinė ir prislopinta, primenanti oranžinę ar smėlio spalvą – geltona spalva sutinkama visų madas diktuojančių prekės ženklų kolekcijose. Dėvėti šią spalvą galima laikantis vieningo garderobo formato, taip pat derinant su juoda, ar mažiau kontrastingais atspalviais.

Oranžinė

„Oranžinė – tai nauja juoda“ (Orange is the New Black) – tai ne tik daug triukšmo sukėlusio serialo pavadinimas, bet ir atsakymas į klausimą, kokios spalvos madingos 2015 metų vasarą. Oranžinė spalva tęsia sporto ir gatvės kultūros temą bei išreiškia optimistinę vasaros nuotaiką – psichologų nuomone, šis atspalvis tiesiogiai susijęs su energijos ir šilumos pojūčiu. 

Oranžiniai kelnių kostiumai, kokius pristatė „Iceberg“, vakarinės suknelės, kaip „Barbara Bui“ ar „Nina Ricci“, žavingi sijonai, kokius siūlo „DsQuared2“, puikiai derės prie to paties atspalvio batelių bei baltų ir ryškiai mėlynų aksesuarų.

Raudona

Šiltų ir liepsnojančių atspalvių temą tęsia raudona. Be raudonos neįsivaizduojame „Valentino“ mados namų, tačiau šią vasarą šia spalva „apsiginklavusios“ ir „Dolce&Gabbana“ kolekcija (argi galima įsivaizduoti temperamentingąją italę vilkint kažką kito, nei raudona?), tas pats „DsQuared2“, tuo pačiu ir „Loewe“ bei „Miu Miu“.

Tiesa, pastarieji raudoną siūlo kaip ryškų akcentą: Jonathanas Andersonas ryškiai raudonas plačias kelnes derina prie neutralaus atspalvio sportinių marškinėlių, o Miuccia Prada raudoną paltą ar raudoną sijoną siūlo dėvėti prie juodos ar žalsvai melsvos, kuri, beje, taip pat yra viena madingiausių šios vasaros spalvų.

Madingi spalvų deriniai aprangoje šią vasarą pagrįsti ryškiais kontrastais ar į akį krentančiais akcentais prislopintame fone – čia viskas priklauso nuo jūsų drąsos ir mokėjimo dirbti su spalva. Pastarojo gebėjimo, beje, vertėtų mokytis iš „Prada“.

Žalsvai melsva spalva

Mados dizaineriai, regis, kurdami šios vasaros kolekcijas ilgėjosi jūros kranto. Turbūt dėl to jų darbuose tiek daug žydrų, melsvų ir žalsvų atspalvių? Vieni (tokie kaip „Elie Saab“) pasirinko jūros stichiją pagrindine savo šou tema, kitų pasirodymuose („Burberry Prorsum“, „Missoni“ ar „Tod’s“) žalsvai melsva papildė kitus atspalvius. Su kuo derinti šią madingą spalvą? Su balta ir visais mėlynos atspalviais.

Tamsiai mėlyna

Tamsiai mėlyna – nuo atspalvio „navy“ iki džinsinio audinio – šią vasarą itin svarbi. Pirma, nes ji vysto džinsinio audinio (kuris sutinkamas ant visų mados sostinių podiumų aprangoje, aksesuaruose ir papuošaluose), temą, kuri sugrąžina į devintą ir dešimtą praėjusio amžiaus dešimtmečius. Antra, tamsiai mėlyna tęsia jūros ir sporto temą, kurios tinka ir miestui.

Tamsiai mėlyna spalva ypač gerai atrodo vilkint natūralių audinių apdarus – ar tai bus kelnių komplektas (kaip siūlo „Hermes“), ar perforuoto audinio suknelė (kaip siūlo „Celine“) – derinant su juoda spalva (ar su šviesiu džinsiniu atspalviu).

Chaki

Chaki spalva – nuoroda į karinę temą, priminimas apie „gėlių vaikų“ (hipių šią vasarą ilgisi visi mados dizaineriai) demonstracijas, apie safarius (tokį svarbų aštuntojo dešimtmečio leitmotyvą) ir taip toliau. Chaki puikiai žiūrisi grubių faktūrų natūralaus pluošto aprangoje, karinio stiliaus modeliuose (kombinezonuose ir striukėse su didelėmis kišenėmis), o geriausia prie šios spalvos tiks storapadžiai batai ar etninio stiliaus sandalai.

Kombinezonai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)