Svarbiausia konkurso sąlyga - sukurti ne mažesnę nei 5 modelių kolekciją. Konkursantų kolekcijos turėjo atspindėti pagrindinę renginio temą - "Ugnis ir vanduo".

Šiais metais dėl trijų prizinių vietų kovojo Kauno, Vilniaus ir Panevėžio dizaineriai, dauguma jų - studentai. Susirinkę keli šimtai žiūrovų per dvi renginio valandas išvydo 17 kolekcijų.

"Norinčių dalyvauti dizainerių buvo per dvidešimt, bet ne visi suspėjo paruošti savo darbus", - paaiškino viena "Antipodiumo" organizatorių Marina Kolesinskienė.

Išradingi kūrėjai drabužiams panaudojo ne tik audinius, bet ir popierių, skardos plokštes, šieną, stiklo gabalėlius, stalo teniso kamuoliukus. Publiką šokiravo vilnietė Aušra Norkutė - jos sukurtus modelius demonstravo pusnuogės manekenės su pritvirtintomis butaforinėmis krūtimis.

Konkursantų pasirodymus vertino komisija, į kurios sudėtį buvo įtrauktas ir Seimo narys liberalas iš Kauno Jonas Jučas.

Pagrindinį mados festivalio prizą - naujametę kelionę į Prahą ir nemokamus vairavimo kursus - laimėjo septyniolikmetės kaunietės Eglės Žiemytės kolekcija "Istorija paskendus jūroj". Jauniausia konkurso dalyvė kurdama naudojo gipso lipdinius.

Išgirdusi komisijos sprendimą, Kauno "Atžalyno" vidurinės mokyklos dvyliktokė E.Žiemytė nesulaikė džiaugsmo ašarų. Antroji ir trečioji vietos atiteko Vilniaus dailės akademijos studentams. Antrąją vietą laimėjo Kristinos Kruopienytės ir Egidijaus Rainio kolekcija "Absolut pepper", o trečiąją vietą komisija skyrė Viktorijos Tichanovos ir Viktorijos Jakučinskaitės kolekcijai "Mergaitės su degtukais".