„Pirmiausia reiktų nustatyti turimų žilų plaukų kiekį procentais. Jei jūsų atveju visoje bendroje plaukų masėje žilų plaukų yra iki 30-40 procentų, jums galėtų tikti dažymo sruogelėmis technologija. Svarbu, kad pasirinkta sruogų spalva perdėm nekontrastuotų su jūsų natūralia plaukų spalva“,- sako meistrė, rekomenduodama rinktis nuo ypač šviesių iki pieniško šokolado atspalvio tonų.

Tačiau visą dažymo technologiją vertėtų aptarti su savo plaukų stilistu, nes dažymai labai skiriasi, o neteisingai parinktos priemonės gali nepataisomai sužaloti plaukus. „Jeigu jus meistras neapdairiai nudažys netinkamai parinkęs priemones, gresia plaukų išsausėjimas, mat žili plaukai pasižymi sausumu ir nelankstumu,- sako E.Kinderienė. - Tad reiktų dėmesingai parinkti priemones tam, kad neatsirastų dar didesnė problema. Jei pasirenkate sodresnės spalvos gamą, dažote sruogomis ar kuriate bendrą bazinę spalvą, svarbiausia užduotis - kad spalva neišbluktų ir nekistų“.

Eglė Saunorytė - Kinderienė
Kirpėjos teigimu, dažniausia bėda dažant 50-100 % žilumo plaukus -neteisingai parinktas atspalvis bei netinkamas priemonių parinkimas. „Deja, žilus plaukus nudažo plaukų dažai, kurių sudėtyje yra amoniako. Jei jūsų plaukai visiškai žili, rekomenduočiau rinktis plaukų dažų spalvą kiek įmanoma šviesesnę, pavyzdžiui, rugių ar medaus spalvos. Jei nutarsite dažytis tamsia spalva, galite įkliūti į priklausomybes pinkles, nes kontrastas tarp ataugančių ir dažytų plaukų bus pernelyg didelis ir praėjus 10 dienų po dažymo imsite jausti diskomfortą dėl ataugusių šaknų“,- aiškina E.Kinderienė.

Stilistės teigimu, bendraujant su klientėmis, kurios pasirenka savarankišką dažymą namų sąlygomis, susidaro įspūdis, jog prekybos vietose pirkėjos nesulaukia deramos konsultacijos. Dažnai pardavėjai tiesiog suklaidina žmones. Be to, pirkėjos naiviai tiki gamintojo siūlomais gražuolių atvaizdais ant pakuotės. Tad kirpėja pataria nesusivilioti skaniais pavadinimas, renkantis plaukų dažus parduotuvėje, o įdėmiai perskaityti informacinį lapelį. Geriausia būtų pasikonsultuoti su savo kirpėju.

„Jei jūsų žilų plaukų spalva per tamsi, taip pat nereiktų nuleisti ranku. Galite kreiptis į grožio saloną dėl spalvos korekcijos (nuėmimo) ir tapsite mažiau priklausoma nuo plaukų dažymo“,- rekomenduoja E.Kinderienė.

Na, o kirpimų fronte stilistė senjorams vienareikšmiškai siūlo klasiką – sasono, garsono, pažo ar kare kirpimus, taip pat bubikopf. Vyrus, kurių plaukai su amžiumi ima retėti, kirpėja ragina nebijoti pokyčių ir drąsiai trumpinti plaukų ilgį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)