„Pirmas techninis bruožas – žmogus geba pasirinkti sau tinkamas spalvas, tinkamus dydžius ir tinkamą stilių. Kiekvienas rūbas neša kažkokią žinutę: jeigu mergina renkasi suplėšytus džinsus, tai – suplėšyti džinsai, jeigu klasikiniai – tai klasikiniai džinsai. Tai ir yra ta harmonija – jei visas esi susiplėšęs, tai ir rengiesi suplėšytai, ir atvirkščiai. Man stiliaus atitikmuo charakteriui ir yra harmonija. Ne visi bus ramūs ir ne visi pankai – taip būti negali. Bet kai tu esi savitas ir gebi atskleisti per savo išvaizdą save, tai ir yra ta harmonija, kiekvieno siekiamybė“, – „Žinių radijo“ laidoje „Naujoji karta“ sakė K. Mikalauskaitė.

Pati stiliaus kūrėja sako daug dėmesio savo stiliui neteikianti – taip esą atsitinka daugeliui žmonių, kuriančių stilių. „Rengiuosi kuo paprasčiau ir arčiau gamtos – tiek spalvomis, tiek audiniais, tiek formomis“, – sako ji.

K. Mikalauskaitė teigia, kad ji pati siekia kurti iš dvasinio šaltinio ir noro, kad jos kūryba kažkam padėtų, kad būtų malonu pažiūrėjus ar pačiupinėjus, kad kažkam atneštų naudą. Tai stilistę įkvepia ir skatina toliau dirbti.

„Jeigu tu kuri įvaizdį, pagrindinis tikslas – kad žmogus labai gerai su tuo jaustųsi. Jei kuri instaliaciją, žmonės joje kažką įžvelgia ir jiems atsiranda atsakymas iš to“,- kalba ji.

Profesinė liga

Kaip ir kiekviena sritis, mada taip pat turi savo profesinę ligą. K. Mikalauskaitė teigimu, tai – puikybė, kuriai pasiduoda ne tik tas, kuris kuria, bet ir tas, kuris tą produktą vartoja.

„Stengiausi save pagauti, jei atsiranda kokia nors puikybės užuomazga – „o, kaip aš čia atrodau“ , „o, kaip gražiai padariau“. Ši yda visada veši, kai kuri vizualų meną ir dar gauni pagyrų“,- teigia ji.

Visą laidos „Naujoji karta“ įrašą klausykite čia.