1. Praktikuokitės

Ką darome, kai norime išmokti ką nors puikiai daryti? Taip, mokomės. Atsistokite priešais veidrodį ir sukiokite veidą, kol rasite kampą, kuriuo pasisukęs atrodote gražiausiai. Kitas žingsnis – rasti jums labiausiai tinkančią veido išraišką.

2. Atsisukite į šviesą

Kai kitą kartą fotografuositės, atsisukite veidu į pagrindinį šviesos šaltinį. Kas nutiks, jei šviesa kris iš šono? Taip, atspėjote – šešėliai išvagos veidą bjauriomis linijomis, atrodysite vyresnė ir pavargusi. Tad kai kitą kartą fotografuositės stambiu planu, atsisukite į šviesą!
  
3. Pasisukite, kad atrodytumėte lieknesnė

Galbūt realybėje iš tiesų esate stambus, bet nebūtinai taip turite atrodyti ir nuotraukoje. Tereikia stovint truputį pasisukti šonu ir žiūrėti į fotoaparatą. Viskas. Atrodysite kur kas lieknesnis.

4. Rinkitės mėlyną lūpų blizgį

Moterys, pasirinkusios tinkamo atspalvio lūpų dažus, nuotraukose džiaugsis baltesne šypsena. Didžiausią kontrastą sukurs raudonas lūpdažis ir ant viršaus užteptas mėlynas blizgis.

5. Truputį pasukite galvą

Pozuodami galite plačiai šypsotis, bet darykite tai truputėlį pasukę galvą į šoną (žvilgsnis tegul būna nukreiptas į objektyvą). Tuo pačiu metu ištempkite kaklą, kad jis būtų ilgas kaip gulbės. Šis nedidelis pozos pakoregavimas padarys didžiulį skirtumą.

6. Rinkitės nesiglamžančius audinius

Fotografuodamiesi stambiu planu nevilkėkite smarkiai besilamdančių drabužių. Jei norite būti patenkinti savo nuotrauka, rinkitės storesnius audinius.

7. Spalvos irgi svarbios

Neutralių spalvų drabužiai – puikus pasirinkimas „realybėje“, bet jei norite išsiskirti iš kitų grupinėse nuotraukose, rinkitės ryškius, neįmantriais raštais puoštus marškinėlius, palaidinę ar suknelę.

8. Pasinaudokite tušo privalumais

Akys – sielos veidrodis. Jei neišsimiegojote ir atrodote pavargusios, dviem sluoksniais padažykite viršutines blakstienas ir nuovargio – kaip nebūta.

9. Paslėpkite ratilus po akimis

Jei po akimis – juodi ratilai, pozuok nepozavęs, bet rezultatas nedžiugins. Išeitis – dviem atspalviais už odos toną šviesesnė maskuojamoji priemonė. Tik jokiu būdu nesirinkite šviesesnės, nes atrodysite nenatūraliai.

10. Atsisakykite alkoholio

Ruošdamiesi svarbioms progoms, pavyzdžiui, vestuvių fotosesijai, kuriam laikui pamirškite žalingus įpročius. Dvi savaites nerūkykite ir nevartokite alkoholio, nes priešingu atveju veidas atrodys paburkęs. Gerkite daug vandens, sveikai maitinkitės, sportuokite. Taip nuotraukose, kurias turėsite visą gyvenimą, atrodysite žvalios ir sveikos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)