Tešlai reikės:

1 stiklinė miltų,
6 valg. šaukšt. cukraus,
125 g sviesto,
1 kiaušinis,
2 valg. šaukšt. balto sauso vyno,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis muskato riešuto.

Įdarui:

2 kg kietų obuolių,
1 stiklinė cukraus,
1 arbat. šaukš. cinamono,
100 g sviesto.

Trapiai tešlai sumaišykite dubenyje miltus, cukrų, druską, muskato riešutą ir gabalėliais supjaustytą atšaldytą sviestą. Įmuškite kiaušinį, supilkite vyną ir užminkykite tešlą. Suformuokite rutulį, suvyniokite jį į plėvelę ir suplokite tarsi paplotį. Padėkite valandai šaltai.

Įdarui nulupkite obuolius, pašalinkite sėklas ir supjaustykite juos į 4 dalis.Sviestą ištirpinkite kepimo formoje ir suberkite cukrų. Sudėkite į sviestą obuolių ketvirčius, glotniai prispaudžiant vieną prie kito ir pakepinkite ant stiprios ugnies taip, kad jie pasidengtų karamele, susidariusia iš sviesto ir cukraus.

Iš tešlos iškočiokite blyną ir uždėkite jį ant obuolių taip, kad jie visi būtų uždengti.

Orkaitę įkaitinkite iki 180° ir pašaukite pyragą. Kepkite maždaug 30 min., kol tešla gražiai pagels. Gatavą pyragą išverskite ant lėkštės obuoliais į viršų. Skanus ir karštas, ir šaltas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)