Varškės ir bananų pyragas

Nuostabus pyragas. Galima naudoti ir kitokius vaisius ar uogas.
Varškės ir bananų pyragas
© Recepto autorė

Tešlai:

180 g sviesto,
400 g miltų,
5 šaukštai cukraus.

Varškės masė:

500 g varškės,
3 kiaušiniai,
4 šaukštai cukraus,
2 bananai,
1 šaukštas cinamono.

Šaltą sviestą sutarkuojame su burokine tarka, beriame miltus, cukrų ir su pirštais sutriname į trupinukus.

Varškės masei sutriname varškę su cukrumi ir kiaušiniais iki vientisos masės.

Bananus supjaustome riekutėmis.

Kepimo skardą ištiesiame kepimo popieriumi, imame 2/3 tešlos ir įdėja į skardą su pirštais paspaudžiame, padarome pagrindą. Pilame varškės masę, uždedame bananais per visą plotą, užberiame cinamonu ir užberiame likusios tešlos trupinukais.

Pyragą kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 60 min.

Varškės ir bananų pyragas
Varškės ir bananų pyragas
© Recepto autorė
„Samčio užrašai“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Varškės užtepėlė su žalumynais (1)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Lengviau ir skaniau“ Dėkojame Julijai ir laukiame jūsų receptų.

Tradicinės Cezario salotos (3)

Cezario salotos pažįstamos daugeliui, tačiau, ar žinote, kokia yra šių salotų istorija bei tradicinis paruošimo būdas?

Beatos receptas: supermišrainė į darbą (17)

Jei jūsų šaldiklyje, kaip ir mano, visada savo pasirodymą paruošusios sėdi ir eilės laukia šaldytos daržovės, o virti burokėliai yra ne šaldytuvo svečiai, bet nuolatiniai gyventojai, tai šią mišrainę pagaminti galėsite bet kada. Be papildomų vizitų į parduotuvę ar pas kaimynę.

Apelsininė vištiena su medumi (1)

Norėtumėte kažko skanaus ir paprasto? Nenorite ilgai stovėti prie viryklės? Puiku. Siūlau jums patiekalą, kurį pagaminsite greitai ir dar greičiau suvalgysite.

Kaip panaudoti kiaušinius, kad netektų išmesti: 3 Nidos Degutienės receptai (1)

Šventės baigėsi, o margučiai - ne. Ką daryti? Pasak Nidosrecetai.lt autorės Nidos Degutienės, jeigu kiaušiniai buvo virti Velykoms ir laikomi šaldytuve, jie yra saugūs valgyti ir po švenčių.