Varškės ir bananų pyragas

Nuostabus pyragas. Galima naudoti ir kitokius vaisius ar uogas.
Varškės ir bananų pyragas
© Recepto autorė

Tešlai:

180 g sviesto,
400 g miltų,
5 šaukštai cukraus.

Varškės masė:

500 g varškės,
3 kiaušiniai,
4 šaukštai cukraus,
2 bananai,
1 šaukštas cinamono.

Šaltą sviestą sutarkuojame su burokine tarka, beriame miltus, cukrų ir su pirštais sutriname į trupinukus.

Varškės masei sutriname varškę su cukrumi ir kiaušiniais iki vientisos masės.

Bananus supjaustome riekutėmis.

Kepimo skardą ištiesiame kepimo popieriumi, imame 2/3 tešlos ir įdėja į skardą su pirštais paspaudžiame, padarome pagrindą. Pilame varškės masę, uždedame bananais per visą plotą, užberiame cinamonu ir užberiame likusios tešlos trupinukais.

Pyragą kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 60 min.

Varškės ir bananų pyragas
Varškės ir bananų pyragas
© Recepto autorė
„Samčio užrašai“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Žuvis, troškinta žaliajame petražolių padaže (2)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Lengviau ir skaniau“ Dėkojame Liucijai ir laukiame jūsų receptų.

Marcipanas. Ko nežinojote apie šį didikų vertintą skanėstą (3)

Konditerijos gaminiai – ne tik prisiekusių smaližių džiaugsmas, bet ir kiekvieno virtuvės meistro pasididžiavimas. Yra vienas desertas, sukeliantis daugiausiai diskusijų dėl savo paslaptingos kilmės istorijos – tai marcipanas, Lietuvoje gyvuojantis daugiau nei 400 metų.

Varškės apkepas su natūraliu jogurtu (2)

Niekas negali atsispirti šiam varškės apkepui!

Avižų ir uogų pusryčiai

Maistingų, saldžių pusryčių receptas su avižomis.

Varškėčiai su spanguolėmis (6)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Lengviau ir skaniau“ Dėkojame Giedrei ir laukiame jūsų receptų.