Ingredientai:

2 stambiai supjaustytos kepiniams skirto šokolado plytelės po 200 g;
250 ml (1 puodelis) kondensuoto pieno;
200 g stambiai pjaustytų sausainių;
375 g stambiai pjaustytų figų;
170 g džiovintų spanguolių;
125 g nesūdytų pistacijų branduolių.

Išklokite 16x26 cm kepimo formą sviestiniu popieriumi, popieriaus dėkite netaupydami, kad kraštai kabotų.

Šokoladą sumaišykite su kondensuotu pienu dideliame karščiui atspariame dubenyje, laikykite dubenį virš puodo su verdančiu vandeniu. Metaliniu šaukštu maišykite masę tol, kol šokoladas visiškai ištirps ir masė taps vienalytė.

Į šokolado masę suberkite susmulkintus sausainius, figas, razinas ir pistacijas, viską gerai išmaišykite. Šaukštu sudėkite masę į paruoštą formą, šaukšto nugarine dalimi suspauskite masę, išlyginkite paviršių. Formą dėkite į šaldytuvą 4-5 valandoms arba kol sukietės. Ištraukite iš šaldytuvo, supjaustykite kvadratiniais gabalėliais ir tiekite ant stalo.

Pastaba

Visada šokoladui maišyti naudokite metalinį šaukštą, nes plastmasiniai ir mediniai šauktai gali absorbuoti vandenį ir kvapus, o tai gali turėti įtakos galutiniam rezultatui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)