Tešlai reikės:

175 g cukraus pudros,

60 g kakavos miltelių,

315 g miltų,

25 g kukurūzų arba ryžių miltų,

0,5 arbatinio šaukštelio druskos,

340 g kambario temperatūros sviesto,

1 pakelio vanilinio cukraus,

1 valgomojo šaukšto tirpios kavos.

Papuošimui:

Smulkaus balto cukraus arba 75 g baltojo šokolado.

Įkaitinkite orkaitę iki 165˚ C. Ištepkite sviestu kepimo skardą. Išklokite ją pergamentiniu popieriumi.

Į nedidelį indą persijokite cukraus pudrą ir kakavos miltelius, sumaišykite. Į kitą nedidelį dubenį persijokite miltus, kukurūzų ar ryžių miltus bei druską, viską sumaišykite.

Atskirame inde platuvu iki purumo išplakite sviestą (apie 1 min.). Suberkite cukraus pudrą ir kakavos miltelius ir dar plakite apie 2 min., kol masė bus vientisa. Supilkite vanilinį cukrų ir tirpią kavą, dar kartą gerai išplakite. Galiausiai supilkite miltų mišinį ir minkykite, kol gausis vientisa tešla.

Išklokite tešla paruoštą skardą ir pirštų galiukais arba šaukštu ją išlyginkite taip, kad gautųsi tolygus sluoksnis. Tada aštriu peiliu viršutinį tešlos sluoksnį supjaustykite maždaug 7 cm ilgio ir 2,5 cm pločio gabalėliais. Šakute ar dantų krapštukais subadykite visą tešlą.

Pašaukite į įkaitintos orkaitės vidurį ir kepkite 12-15 minučių, kol paviršius apdžius, o įsmeigus dantų krapštuką ir jį ištraukus ant jo neliks tešlos. Išimkite skardą iš orkaitės, iškart apibarstykite cukrumi arba apšlakstykite ištirpintu baltuoju šokoladu. Kol kepinys dar visai neatvėso, dar kartą supjaustykite jį į atskirus sausainius. Kai jie visiškai atauš, galite išimti iš skardos.

Iš viso išeina apie 50 sausainių.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)