Gaminu šį konservą 0,5 l ir 1 l stiklainiuose, turint didelį valgytojų būrį, galima taip ruošti ir 3 l stiklainius. Juos gerai išplaunu karštam vandeny su soda. Jokių kaitinimų.

Pasiruošiu prieskonius (proporcija vienam 1 l stiklainiui):

3-4 česnako skilteles
2-3 juodų serbentų lapus
5-6 vyšnios lapus
2-3 vynuogių lapus (nebūtinai)
1-2 krapo žiedynus ar keletą stiebų

Visus juos sudedu į kriauklę ir praplaunu tekančioj srovėj.

Agurkus gerai išplaunu ir nupjaustau galiukus. Į 1 l stiklainį dedu prieskonius, beriu 1 v. š. druskos (be kaupo, nubrauktas), 1 a. š. cukraus. Proporcija keičiasi atitinkamai stiklainio tūriui.

Guldau agurkus. Pasiskaičiuoju, kiek man reiks plastikinių dangtelių, juos nuplikau verdančiu vandeniu iš virdulio. Kol jie vėsta, kiekvieną stiklainį sklidinai užpilu ŠALTU vandeniu. Pabrėžiu, kad šaltu, nes kuo šaltesnis vanduo – tuo traškesni gaunasi agurkai. Jei yra galimybė, naudokite šulinio ar gręžinio vandenį, jei jis nešaltas – palaikykite vandenį šaldytuve. Dar viena išeitis – turėti pasiruošus ledukų kameroj ir jais atvėsinti vandenį.

Dengiu dangtelius, smarkiai papurtau stiklainius ir iš karto nešu į rūsį. Agurkai visiškai įrūgsta per 2-3 mėnesius. Tiekiu kaip garnyrą, užkandą ar naudoju sriubai.