Spragėsių tortas

 (5)
Mano namuose tortui progos nereikia, reikia tik tų, kurie valgytų! Spragėsius valgau labai retai, labai.
Spragėsių tortas
Spragėsių tortas
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Proga pasitaiko nebent tada, kai einame į kino teatrą, bet ir tai nesu didelė gerbėja, galiu apsieiti. Žinau tik tai, kad šis tortas bus gaminamas dar ne kartą ir vis su kitokiais priedais!

Reikės:

~180 g paruoštų spragėsių;
120 g sviesto;
400 g „Marshmallow“ zefyrų;
~200 g saldžių lazdelių;
~150-200 g „M&M“ arba kitokių įvairių dražė saldainiukų;
1 mėgstamo šokoladuko.

Eiga:

Į didelį puodą (kad tilptų visi produktai) sudedame sviestą, kaitiname ant silpnos ugnies, kol šis ištirps. Suberiame zefyriukus, dažnai maišome, kol gausis vientisa masė. Tuomet sudedame spragėsius, laužytas saldžias lazdeles, smulkiai supjaustytą šokoladuką ir saldainiukus, viską gerai ir greitai išmaišome.

Gautą masę sudedame į kepimo formą. Pačioje pradžioje visa spragėsių masė yra labai lipni ir tąsi, todėl torto suspaudimui/suslėgimui puikiai tiks kepimo popierius, t.y. ant torto dedame kepimo popierių ir su ranka spaudžiame tortą, kad neliktų tarpelių. Kepimo popierių nuimame.

Tortą laikome šaldytuve apie 3-4 valandas.

Skanaus!

„Šokiai virtuvėje“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Konkursas „Gardžiausių rudens pyragų receptai“ (1)

Ilgi rudens vakarai kviečia ilgiau pavakaroti prie arbatos puodelio, pabendrauti su draugais. O tam būtinai reikia gardžių pyragų! Tad skelbiame gardžiausio rudens pyrago konkursą!

Varškės pyragas „Draugystė“ (1)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Gardžiausias užkandis į darbą ir mokyklą“. Dėkojame Agnei R.

Margasis omletas (1)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Gardžiausias užkandis į darbą ir mokyklą“. Dėkojame Agnei R.

Pristatyta naujausia ir paskutinė kulinarinių knygų serijos „Gero maisto dienoraštis“ dalis

Į jaukų vakarą naujame sostinės restorane „The Owls“ pakviestiems svečiams Renata dėkojo už palaikymą visus metus, per kuriuos buvo išleistos keturios serijos „Gero maisto dienoraštis“ knygos bei vaišino savo pačios keptais saldžiais daržovių pyragais.

Bulvių ir cukinijų kugelis (3)

Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.