Spragėsių tortas

 (5)
Mano namuose tortui progos nereikia, reikia tik tų, kurie valgytų! Spragėsius valgau labai retai, labai.
Spragėsių tortas
Spragėsių tortas
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Proga pasitaiko nebent tada, kai einame į kino teatrą, bet ir tai nesu didelė gerbėja, galiu apsieiti. Žinau tik tai, kad šis tortas bus gaminamas dar ne kartą ir vis su kitokiais priedais!

Reikės:

~180 g paruoštų spragėsių;
120 g sviesto;
400 g „Marshmallow“ zefyrų;
~200 g saldžių lazdelių;
~150-200 g „M&M“ arba kitokių įvairių dražė saldainiukų;
1 mėgstamo šokoladuko.

Eiga:

Į didelį puodą (kad tilptų visi produktai) sudedame sviestą, kaitiname ant silpnos ugnies, kol šis ištirps. Suberiame zefyriukus, dažnai maišome, kol gausis vientisa masė. Tuomet sudedame spragėsius, laužytas saldžias lazdeles, smulkiai supjaustytą šokoladuką ir saldainiukus, viską gerai ir greitai išmaišome.

Gautą masę sudedame į kepimo formą. Pačioje pradžioje visa spragėsių masė yra labai lipni ir tąsi, todėl torto suspaudimui/suslėgimui puikiai tiks kepimo popierius, t.y. ant torto dedame kepimo popierių ir su ranka spaudžiame tortą, kad neliktų tarpelių. Kepimo popierių nuimame.

Tortą laikome šaldytuve apie 3-4 valandas.

Skanaus!

„Šokiai virtuvėje“
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Skandinaviškas sūdytų agurkėlių receptas (32)

Daržovių derlius pildo mūsų stalus ir išplečia meniu. Vasara – puikus metas eksperimentuoti ir išbandyti naujus skonius.

Patiekalai iš mėlynių: pyragas ir lauktuvės žiemai (1)

Nuo vasaros karščių, jei tokius dar jaučiate, vėsą ir atgaivą rasite miške. Ten – žalumų platybės, samanų kilimai ir mėlynių gausa.

Greitai pagaminamas aviečių tortas (1)

Šis receptas atsiųsta konkursui „Skaniausias vasaros desertas“. Kviečiame dalyvauti ir jus!

Netradiciniai dešrainių receptai (3)

Liepos 23 visame pasaulyje minima kaip Tarptautinė dešrainių diena – nenuostabu, nes šio patiekalo receptų variacijų įvairiose šalyse yra nesuskaičiuojama galybė.

Aviečių ir šokolado želė

Šokolado želei paruošti jums reikės: 180 g juodojo šokolado (60 proc. kakavos), 1 pakelio (8 g) želatinos granulių, 1 apelsino žievelės, mėtų šakelės želei papuošti.