Spragėsių tortas

 (5)
Mano namuose tortui progos nereikia, reikia tik tų, kurie valgytų! Spragėsius valgau labai retai, labai.
Spragėsių tortas
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Proga pasitaiko nebent tada, kai einame į kino teatrą, bet ir tai nesu didelė gerbėja, galiu apsieiti. Žinau tik tai, kad šis tortas bus gaminamas dar ne kartą ir vis su kitokiais priedais!

Reikės:

~180 g paruoštų spragėsių;
120 g sviesto;
400 g „Marshmallow“ zefyrų;
~200 g saldžių lazdelių;
~150-200 g „M&M“ arba kitokių įvairių dražė saldainiukų;
1 mėgstamo šokoladuko.

Eiga:

Į didelį puodą (kad tilptų visi produktai) sudedame sviestą, kaitiname ant silpnos ugnies, kol šis ištirps. Suberiame zefyriukus, dažnai maišome, kol gausis vientisa masė. Tuomet sudedame spragėsius, laužytas saldžias lazdeles, smulkiai supjaustytą šokoladuką ir saldainiukus, viską gerai ir greitai išmaišome.

Gautą masę sudedame į kepimo formą. Pačioje pradžioje visa spragėsių masė yra labai lipni ir tąsi, todėl torto suspaudimui/suslėgimui puikiai tiks kepimo popierius, t.y. ant torto dedame kepimo popierių ir su ranka spaudžiame tortą, kad neliktų tarpelių. Kepimo popierių nuimame.

Tortą laikome šaldytuve apie 3-4 valandas.

Skanaus!

„Šokiai virtuvėje“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Makaronai, kokių dar neragavote (1)

Pasibaigus šventėms ir laukiant pavasario pats laikas ieškoti lengvai paruošiamų, šiltų ir nenuobodžių patiekalų, kurie pradžiugintų skrandžius, tačiau nesugadintų taip puoselėjamos figūros.

Netikėtas sriubos su apelsinais ir antiena receptas (3)

Kviečiame pasigaminti netradicinę, šaltoms žiemos dienoms tinkančią kreminę apelsinų sriubą su kepta antiena.

Vasariškai žiemiška vištiena (4)

Ilgitės vasaros? Ši prieskoniais pagardinta vištiena su prinokusiais vyšniniais pomidoriukais grietinėlės padaže garantuotai sugrąžins jus į šiltąjį metų laiką. Jeigu norite egzotiškesnio skonio, įdėkite šiek tiek pesto.

Vištienos ir kumpio lazanija (2)

Tai gardus makaronų lakštų, mėsos ir špinatų patiekalas, aplietas sūriu. Galite užšaldyti ir mėgautis juo vėliau.

Smagi žiemos pramoga - grilis: patarimai, kaip skaniai iškepti mėsą (3)

Šiltuoju metų laiku dažnai stengiamės atitrūkti nuo miesto šurmulio ir renkamės poilsį gamtoje. Grilyje keptas maistas - neatsiejama to dalis. Kad ir kaip stipriai patiekalų gaminimas lauke asocijuojasi su vasara, kasmet vis labiau pastebima tendencija juo mėgautis ir žiemą.