Spragėsių tortas

 (5)
Mano namuose tortui progos nereikia, reikia tik tų, kurie valgytų! Spragėsius valgau labai retai, labai.
Spragėsių tortas
Spragėsių tortas
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Proga pasitaiko nebent tada, kai einame į kino teatrą, bet ir tai nesu didelė gerbėja, galiu apsieiti. Žinau tik tai, kad šis tortas bus gaminamas dar ne kartą ir vis su kitokiais priedais!

Reikės:

~180 g paruoštų spragėsių;
120 g sviesto;
400 g „Marshmallow“ zefyrų;
~200 g saldžių lazdelių;
~150-200 g „M&M“ arba kitokių įvairių dražė saldainiukų;
1 mėgstamo šokoladuko.

Eiga:

Į didelį puodą (kad tilptų visi produktai) sudedame sviestą, kaitiname ant silpnos ugnies, kol šis ištirps. Suberiame zefyriukus, dažnai maišome, kol gausis vientisa masė. Tuomet sudedame spragėsius, laužytas saldžias lazdeles, smulkiai supjaustytą šokoladuką ir saldainiukus, viską gerai ir greitai išmaišome.

Gautą masę sudedame į kepimo formą. Pačioje pradžioje visa spragėsių masė yra labai lipni ir tąsi, todėl torto suspaudimui/suslėgimui puikiai tiks kepimo popierius, t.y. ant torto dedame kepimo popierių ir su ranka spaudžiame tortą, kad neliktų tarpelių. Kepimo popierių nuimame.

Tortą laikome šaldytuve apie 3-4 valandas.

Skanaus!

„Šokiai virtuvėje“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Vištiena įtampai mažinti su Džiugu Siaurusaičiu (3)

Šį kartą „Nuotaikų virtuvėje“ – vištienos receptas, padėsiantis atsikratyti taip dažnai šiandien žmones kamuojančios įtampos. Šefas iš Italijos Gian Luca Demarco kartu su laidų vedėju Džiugu Siaurusaičiu siūlo išskirtinį ramybę suteikiantį sveikai ir laimingai augusios vištienos receptą!

Kaimiška grybienė (8)

Skaniausia su tikrais miško grybais, jei tik jų turite.

Besiruošiant didžiausioms metų šventėms – trys karališki patiekalai (3)

Žiemą ne tik drabužiai tampa šiltesni, paįvairinti sotesniais patiekalais norisi ir savo meniu.

Apelsininiai sausainiai (1)

Sausainiai puikūs, labai skanūs, nors ir be galo paprasti.

Vištiena troškinta su briuselio kopūstais (3)

Labai skani vištiena, o jos aromatas – kaip toje kavos reklamoje galėtų suvilioti net Kalėdų Senelį. Galbūt ir jums patiks?