Šokoladinis burokėlių pyragas

 (36)
Šokoladinis pyragas
Šokoladinis pyragas
© Corbis/Scanpix

Daug liesesnis nei įprastas šokoladinis pyragas, tačiau toks pat skanus!

500 g (3-4) burokėlių,
100 g nesūdyto sviesto (ir dar truputis patepimui),
200 g tamsaus šokolado,
1 šaukštelis vanilės ekstrakto,
250 g smulkaus cukraus,
3 kiaušiniai,
100 g miltų,
25 g kakavos miltelių.

1. Burokėlius nulupkite (turėtumėte gauti apie 400 g masės) ir stambiai supjaustykite. Įdėkite į didelį indą, užpilkite trupučiu vandens, uždenkite plėvele ir įdėkite į mikrobangų krosnelę (12 min aukštoje temperatūroje).

2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sviestu patepkite 20x30 cm dydžio kepimo formą.

3. Šokolada sukapokite nedideliais gabalėliais, o sviestą supjaustykite mažais kubeliais.

4. Burokėlius nusausinkite ir kartu su šokoladu, sviestu ir vanile sudėkite į mikserį. Plakite, kol gausite vienalytę masę.

5. Dideliame dubenyje iki standžios masės išplakite kiaušinius ir cukrų. Sudėkite burokų masę ir išmaišykite metaliniu šaukštu. Stenkitės, kad į tešlą patektų kuo daugiau oro. Suberkite miltus ir kakavos miltelius, švelniai išmaišykite.

Gautą tešlą supilkite į kepimo formą ir kepkite apie 25 min (pyragas turi iškilti, o jo vidurys pajudinus turi būti beveik tvirtas). Leiskite atvėsti, supjaustykite gabalėliais ir patiekite.

Skanaus!

www.DELFI.lt
 
36
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Greitas patiekalas: žiediniai kopūstai su sviestu (3)

2014 lapkričio mėn. 24 d. 14:01
Sveika, sotu ir skanu:

Abejingų nepaliks: senovinis obuolių ir moliūgų pyragas (6)

2014 lapkričio mėn. 22 d. 05:50
Siūlome pabandyti puikų pyragą.

Apdovanojimus pasaulyje skinantis lietuvių gamintojas sukūrė originalių skonių šokoladą (16)

2014 lapkričio mėn. 20 d. 17:08
Šokolado manufaktūra „Chocolate Naive“ jau pristačiusi savo naująją šokoladų kolekciją Jungtinės Amerikos Valstijose, Paryžiuje ir Amsterdame kviečia šalies smaližius susipažinti su „Mulate“ šokoladais visuose didžiausiuose Lietuvos miestuose. Europiečiui egzotiniais skoniais pasižyminti naujoji šio lietuvių gamintojo šokolado produkcija yra pirmoji Lietuvoje, kuri gaminama tik iš ekologiškų ingridientų.

Konkursui: mano sveikiausia duona (4)

2014 lapkričio mėn. 18 d. 19:29
DELFI skaitytojo Leono duonos receptas konkursui „Mano gardžiausia naminė duona“. Dalyvaukite ir jūs!

Konkursui: kelių grūdų duona su grikių mirkiniu (3)

2014 lapkričio mėn. 19 d. 09:00
Konkursui: kelių grūdų duona su grikių mirkiniu
Asmeninio archyvo nuotr.
Pristatau savo duonos receptą. Nesu profesionalus kepėjas, bet jau ne vienerius metus kepuosi savo duoną ir eksperimentuoju su įvairiomis kombinacijomis. Pateiktas receptas naujokams gal kiek per sudėtingas, bet yra mano pačio kūrybos. Ši duona pasižymi sodriu skoniu su vos jaučiama rūgštele ir gana ryškiu grikių prieskoniu. Dominuojantis skonis kviečių, tačiau galima jausti ir speltos kvapnumą.