Šokoladinis burokėlių pyragas

 (36)
Šokoladinis pyragas
Šokoladinis pyragas
© Corbis/Scanpix

Daug liesesnis nei įprastas šokoladinis pyragas, tačiau toks pat skanus!

500 g (3-4) burokėlių,
100 g nesūdyto sviesto (ir dar truputis patepimui),
200 g tamsaus šokolado,
1 šaukštelis vanilės ekstrakto,
250 g smulkaus cukraus,
3 kiaušiniai,
100 g miltų,
25 g kakavos miltelių.

1. Burokėlius nulupkite (turėtumėte gauti apie 400 g masės) ir stambiai supjaustykite. Įdėkite į didelį indą, užpilkite trupučiu vandens, uždenkite plėvele ir įdėkite į mikrobangų krosnelę (12 min aukštoje temperatūroje).

2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sviestu patepkite 20x30 cm dydžio kepimo formą.

3. Šokolada sukapokite nedideliais gabalėliais, o sviestą supjaustykite mažais kubeliais.

4. Burokėlius nusausinkite ir kartu su šokoladu, sviestu ir vanile sudėkite į mikserį. Plakite, kol gausite vienalytę masę.

5. Dideliame dubenyje iki standžios masės išplakite kiaušinius ir cukrų. Sudėkite burokų masę ir išmaišykite metaliniu šaukštu. Stenkitės, kad į tešlą patektų kuo daugiau oro. Suberkite miltus ir kakavos miltelius, švelniai išmaišykite.

Gautą tešlą supilkite į kepimo formą ir kepkite apie 25 min (pyragas turi iškilti, o jo vidurys pajudinus turi būti beveik tvirtas). Leiskite atvėsti, supjaustykite gabalėliais ir patiekite.

Skanaus!

www.DELFI.lt
 
36
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Tirps burnoje su arbata ar pienu: medaus keksas (9)

2014 spalio mėn. 1 d. 08:16
Jei turite šviežio medaus, pats metas kepti šį keksą.

Ką galima pagaminti su „Bulgur“ kruopomis + 3 originalūs receptai! (2)

2014 rugsėjo mėn. 30 d. 15:22
Ilgėjantys vakarai ir vėstantis oras dažną mūsų paskatina daugiau laiko praleisti šeimininkaujant namuose, o gaminant maistą kyla noras išbandyti naujus, egzotiškus produktus. Viena madingiausių ir greičiausiai plintančių virtuvės naujovių – iš Turkijos į Lietuvą atkeliavusios saulėje džiovintos kviečių kruopos „Bulgur“.

Pasigaminkite namuose: varškės sūris (9)

2014 rugsėjo mėn. 30 d. 09:06
Pasigaminkite namuose: varškės sūris
Asmeninio archyvo nuotr.
Pabandykite pačios pagaminti varškės sūrį. Dėkojame DELFI skaitytojai Deimantei už receptą!

Nesudėtinga: sviestiniai sausainiai

2014 rugsėjo mėn. 30 d. 07:48
Sausainius galima apvolioti kokoso drož;ėse, o padarius duobutę, įdėti obuolienės ar kitos uogienės.

Makaronų pakelyje - neribotos kulinarinės galimybės (2)

2014 rugsėjo mėn. 29 d. 18:52
Makaronų pakelyje - neribotos kulinarinės galimybės
Organizatorių nuotr.
Ar dar prisimenate pasaką, kai iš kirvio buvo bandoma košę išvirti? O jei gautumėte užduotį iš greitai paruošiamų makaronų pagaminti bent 6 skirtingus patiekalus ar užtektų kūrybiškumo juos sugalvoti?