Šokoladinis burokėlių pyragas

 (36)
Šokoladinis pyragas
Šokoladinis pyragas
© Corbis/Scanpix

Daug liesesnis nei įprastas šokoladinis pyragas, tačiau toks pat skanus!

500 g (3-4) burokėlių,
100 g nesūdyto sviesto (ir dar truputis patepimui),
200 g tamsaus šokolado,
1 šaukštelis vanilės ekstrakto,
250 g smulkaus cukraus,
3 kiaušiniai,
100 g miltų,
25 g kakavos miltelių.

1. Burokėlius nulupkite (turėtumėte gauti apie 400 g masės) ir stambiai supjaustykite. Įdėkite į didelį indą, užpilkite trupučiu vandens, uždenkite plėvele ir įdėkite į mikrobangų krosnelę (12 min aukštoje temperatūroje).

2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sviestu patepkite 20x30 cm dydžio kepimo formą.

3. Šokolada sukapokite nedideliais gabalėliais, o sviestą supjaustykite mažais kubeliais.

4. Burokėlius nusausinkite ir kartu su šokoladu, sviestu ir vanile sudėkite į mikserį. Plakite, kol gausite vienalytę masę.

5. Dideliame dubenyje iki standžios masės išplakite kiaušinius ir cukrų. Sudėkite burokų masę ir išmaišykite metaliniu šaukštu. Stenkitės, kad į tešlą patektų kuo daugiau oro. Suberkite miltus ir kakavos miltelius, švelniai išmaišykite.

Gautą tešlą supilkite į kepimo formą ir kepkite apie 25 min (pyragas turi iškilti, o jo vidurys pajudinus turi būti beveik tvirtas). Leiskite atvėsti, supjaustykite gabalėliais ir patiekite.

Skanaus!

www.DELFI.lt
 
36
Registruoti (0) Anonimiški (36)
Parašykite savo komentarą
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

PATIKS VISIEMS: Rikotos bei manų košės apkepas (2)

2015 vasario mėn. 27 d. 00:00
PATIKS VISIEMS: Rikotos bei manų košės apkepas
Asmeninio archyvo nuotr.
Purus ir lengvas rikotos bei manų košės apkepas - puiki idėja dienos pradžiai arba maloniai pertraukėlei prie kavos puodelio. Apkepo skonis nustebins Jus neįtikėtinai puria tekstūra ir švelnia, lengva konsistencija, kuri neabejotinai patiks suaugusiesiems, o ypač - vaikams.

Duonos panaudojimo būdai: nuo mėsos patiekalų iki desertų (1)

2015 vasario mėn. 26 d. 09:46
Krimsdami priešpiečių sumuštinį dažnai net nesusimąstome, kad duoną galime panaudoti ir kitokiems patiekalams. Šis kasdienis maisto produktas gali būti naudojamas ne tik užkandžiams gaminti, bet ir derinamas su kitais produktais bei tapti svarbiu daugelio skirtingų patiekalų ingredientu.

Sveikiname „Gardžiausių desertų“ konkurso nugalėtojus! (4)

2015 vasario mėn. 25 d. 17:17
Dėkojame visiems skaitytojams, pasidalinusiems savo gardžiausių desertų receptais. Atėjo metas paskelbti nugalėtojus, kuriems tenka kvietimas apsilankyti bet kurioje „Cancan pizza“ picerijoje ir pasimėgauti įspūdingais juodaisiais blyneliais.

Tobulas desertas: griliažinis tortas visoms progoms (18)

2015 vasario mėn. 26 d. 00:00
Griliažinis tortas
Asmeninio archyvo nuotr.
Subtilus griliažo saldumas, grietinėlės purumas ir šviesiojo bei tamsiojo biskvitų tandemas... Šis nostalgiškas ir klasikinis skonių derinys - tobulas desertas jaukiai popietei prie kavos, gimtadienio šventei ar nelauktai užsukusiam svečiui. Nors torto gamyba reikalauja nemažai pastangų ir laiko - rezultatas pranoksta visus lūkesčius ir vargus ir prašosi būti pakartotas dar ir dar.

Be lukšto virti kiaušiniai (22)

2015 vasario mėn. 25 d. 00:00
Be lukšto virti kiaušiniai
Asmeninio archyvo nuotr.
Tie, kas nėra dideli kiaušinių mėgėjai - nenusivilkite: be lukšto virti kiaušiniai – visai neprimena įprastai virtų kiaušinių. Visas jų žavesys – laisvai bėgantis, ryškiai oranžinis, skystas, bet ne žalias trynys, kuris ištrykšta vos įpjovus baltymą. Drįsčiau net sakyti, kad tai visai kitoks kiaušinių skonis, kurį turėtų pajusti kiekvienas. O ir pasigaminti nėra taip sudėtinga, kaip gali atrodyti.