Šokoladinis burokėlių pyragas

 (36)
Šokoladinis pyragas
Šokoladinis pyragas
© Corbis/Scanpix

Daug liesesnis nei įprastas šokoladinis pyragas, tačiau toks pat skanus!

500 g (3-4) burokėlių,
100 g nesūdyto sviesto (ir dar truputis patepimui),
200 g tamsaus šokolado,
1 šaukštelis vanilės ekstrakto,
250 g smulkaus cukraus,
3 kiaušiniai,
100 g miltų,
25 g kakavos miltelių.

1. Burokėlius nulupkite (turėtumėte gauti apie 400 g masės) ir stambiai supjaustykite. Įdėkite į didelį indą, užpilkite trupučiu vandens, uždenkite plėvele ir įdėkite į mikrobangų krosnelę (12 min aukštoje temperatūroje).

2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sviestu patepkite 20x30 cm dydžio kepimo formą.

3. Šokolada sukapokite nedideliais gabalėliais, o sviestą supjaustykite mažais kubeliais.

4. Burokėlius nusausinkite ir kartu su šokoladu, sviestu ir vanile sudėkite į mikserį. Plakite, kol gausite vienalytę masę.

5. Dideliame dubenyje iki standžios masės išplakite kiaušinius ir cukrų. Sudėkite burokų masę ir išmaišykite metaliniu šaukštu. Stenkitės, kad į tešlą patektų kuo daugiau oro. Suberkite miltus ir kakavos miltelius, švelniai išmaišykite.

Gautą tešlą supilkite į kepimo formą ir kepkite apie 25 min (pyragas turi iškilti, o jo vidurys pajudinus turi būti beveik tvirtas). Leiskite atvėsti, supjaustykite gabalėliais ir patiekite.

Skanaus!

www.DELFI.lt
 
36
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Virtuvės šefas: lėtas mėgavimasis maistu vėl darosi madingu (2)

2014 rugsėjo mėn. 23 d. 11:04
Virtuvės šefas: lėtas mėgavimasis maistu vėl darosi madingu
Organizatorių nuotr.
Rugsėjo pabaigoje į Kauno muzikinį teatrą gurmanus kviečia gurmaniškas „Maisto teatras“. Tai bus vakarienė, kurioje kiekvienas pasijaus kaip aktorius nepakartojamame spektaklyje, ragaudamas išskirtinius, iki šiol negamintus patiekalus.

9-ąjį grilio sezoną vainikavo Lietuvos čempionatas

2014 rugsėjo mėn. 22 d. 15:54
Grilio čempionatas
Organizatorių nuotr.
Tautų mugės metu, rugsėjo 19–20 d., Vilniuje Lietuvos barbekiu kepėjų asociacija (LBKA) baigė 9-ąjį sezoną, surengdama atvirą grilio mėgėjų čempionatą. Jame lankėsi Pasaulinės barbekiu kepėjų asociacijos prezidentas Patrikas O‘Sullivanas.

Naminiai tarkuotų bulvių cepelinai (24)

2014 rugsėjo mėn. 20 d. 00:00
Bulvės jau užderėjo - išsivirkite sotiems pietums didžkukulių.

Bulvių plokštainis su mėsa (11)

2014 rugsėjo mėn. 22 d. 00:01
Jums reikės:300 g virtos mėsos, 10–12 virtų bulvių, 2 kiaušiniai, 2 svogūnai, 4 šaukštai grietinės, 50 g sviesto, druskos, pipirų.

Gardu ir sotu: kopūstų apkepas su vištiena

2014 rugsėjo mėn. 19 d. 13:55
Ir skanu, ir neriebu, pabandykite: