Šokoladinis burokėlių pyragas

 (36)
Šokoladinis pyragas
Šokoladinis pyragas
© Corbis/Scanpix

Daug liesesnis nei įprastas šokoladinis pyragas, tačiau toks pat skanus!

500 g (3-4) burokėlių,
100 g nesūdyto sviesto (ir dar truputis patepimui),
200 g tamsaus šokolado,
1 šaukštelis vanilės ekstrakto,
250 g smulkaus cukraus,
3 kiaušiniai,
100 g miltų,
25 g kakavos miltelių.

1. Burokėlius nulupkite (turėtumėte gauti apie 400 g masės) ir stambiai supjaustykite. Įdėkite į didelį indą, užpilkite trupučiu vandens, uždenkite plėvele ir įdėkite į mikrobangų krosnelę (12 min aukštoje temperatūroje).

2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sviestu patepkite 20x30 cm dydžio kepimo formą.

3. Šokolada sukapokite nedideliais gabalėliais, o sviestą supjaustykite mažais kubeliais.

4. Burokėlius nusausinkite ir kartu su šokoladu, sviestu ir vanile sudėkite į mikserį. Plakite, kol gausite vienalytę masę.

5. Dideliame dubenyje iki standžios masės išplakite kiaušinius ir cukrų. Sudėkite burokų masę ir išmaišykite metaliniu šaukštu. Stenkitės, kad į tešlą patektų kuo daugiau oro. Suberkite miltus ir kakavos miltelius, švelniai išmaišykite.

Gautą tešlą supilkite į kepimo formą ir kepkite apie 25 min (pyragas turi iškilti, o jo vidurys pajudinus turi būti beveik tvirtas). Leiskite atvėsti, supjaustykite gabalėliais ir patiekite.

Skanaus!

www.DELFI.lt
 
36
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

VMG siekia atkreipti dėmesį į natūralių produktų ir tikro maisto gamybos svarbą (7)

2014 rugpjūčio mėn. 27 d. 13:22
Socialinė akcija „VMG tikras“
Organizatorių nuotr.
Besiruošdami pirmojo šalyje kulinarinio vadovėlio mokykloms išleidimui, žinomiausias Lietuvos kulinarinis projektas VMG Vilniaus savivaldybės prieeigą užvertė daugiau kaip trimis tonomis miltų ir pristatė naują socialinę akciją „VMG tikras“.

Greitas užkandis: grybais įdaryti kiaušiniai (8)

2014 rugpjūčio mėn. 27 d. 13:09
Greita, skanu ir lengva:

Naujo vasaros sezono vynai (4)

2014 rugpjūčio mėn. 27 d. 00:01
Supažindinu delfi.lt skaitytojus su naujai Lietuvoje atsiradusiais bei vasaros metu atrastais vynais.

Tirpsta burnoje: šokoladinis pyragas su obuoliene (3)

2014 rugpjūčio mėn. 26 d. 09:11
Išsivirėte obuolienės? Išsikepkite dar ir pyragą, bus nuostabus desertas!