Šokoladinis burokėlių pyragas

 (36)
Daug liesesnis nei įprastas šokoladinis pyragas, tačiau toks pat skanus!
Šokoladinis pyragas
Šokoladinis pyragas
© Corbis/Scanpix

500 g (3-4) burokėlių,
100 g nesūdyto sviesto (ir dar truputis patepimui),
200 g tamsaus šokolado,
1 šaukštelis vanilės ekstrakto,
250 g smulkaus cukraus,
3 kiaušiniai,
100 g miltų,
25 g kakavos miltelių.

1. Burokėlius nulupkite (turėtumėte gauti apie 400 g masės) ir stambiai supjaustykite. Įdėkite į didelį indą, užpilkite trupučiu vandens, uždenkite plėvele ir įdėkite į mikrobangų krosnelę (12 min aukštoje temperatūroje).

2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sviestu patepkite 20x30 cm dydžio kepimo formą.

3. Šokolada sukapokite nedideliais gabalėliais, o sviestą supjaustykite mažais kubeliais.

4. Burokėlius nusausinkite ir kartu su šokoladu, sviestu ir vanile sudėkite į mikserį. Plakite, kol gausite vienalytę masę.

5. Dideliame dubenyje iki standžios masės išplakite kiaušinius ir cukrų. Sudėkite burokų masę ir išmaišykite metaliniu šaukštu. Stenkitės, kad į tešlą patektų kuo daugiau oro. Suberkite miltus ir kakavos miltelius, švelniai išmaišykite.

Gautą tešlą supilkite į kepimo formą ir kepkite apie 25 min (pyragas turi iškilti, o jo vidurys pajudinus turi būti beveik tvirtas). Leiskite atvėsti, supjaustykite gabalėliais ir patiekite.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Registruoti (0) Anonimiški (36)
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Lietuvos vyno čempionate išrinktas geriausias Naujojo Pasaulio vynas (2)

Dešimtąjį kartą vykusiame Lietuvos vyno čempionate buvo vertinami ir į geriausiųjų sąrašus atrenkami vynai iš viso pasaulio. Vynai buvo skirstomi į kategorijas, kuriose vynai konkuravo dėl aukso, sidabro ir bronzos medalių. Šiais metais geriausiu raudonuoju vynu Naujojo Pasaulio šalių kategorijoje pripažintas gurmanų numylėtinis „Cono Sur Reserva Especial Syrah“.

Sūrių lėkštė – desertui: patarimai ir receptai (1)

Ar kada susimąstėte, kad sūris gali būti patiekiamas vietoj deserto? Nors Lietuvoje tai – dar naujiena, pietų Europos šalyse, o ypač Prancūzijoje, tradicija desertui patiekti sūrių lėkštę – jau sena ir įprasta. Jei esate gurmanai ir norite papildyti savo receptų knygą, pateikiame kelis patarimus ir vasariškus sūrio desertų receptus, į jūsų virtuvę atpūsiančius naujų pietų virtuvės vėjų.

Šokoladiniai prancūziški morenginiai suvožtiniai - macaronai (6)

Pristatau didžiausią savo kulinarinį pasiekimą – prancūziškus morenginius suvožtinius, geriau žinomus kaip „macarons“. Prireikė tik 15 kepimų (2 iš kurių buvo beveik sėkmingi), kad pagaliau išgaučiau viską viename: formą, tekstūrą ir skonį. Aišku, sugadinau begales migdolų, cukraus pudros ir, žinoma, baltymų, bet sakyčiau, buvo verta, kai išgauni tobulą macaroną. Nemėgstu, kai jie būna pernelyg saldūs ar pernelyg sausi, todėl teko paplušėti iš peties. Pagaliau pristatau savųjų macaronų receptą.

Grilyje kepta dorada (3)

Mes jau užaugom ir senokai perlipom savo sienų rėmus su žuvų ir jūros gerybių ruošimu. Ir vien todėl, kad pas mus neplaukioja tunai, dorados, jūros gėrybės, mes neprivalome jų neįsileisti į savo namus. Dažniausiai taip yra su mūsų tautos vyrais, katrie kaip įmanydami bandys įtikinti, kad jų ištrauktos dumblu dvokiančios žuvys yra ne ką prastesnės. Nežinau.. mano manymu, palikim jas tiesiog malonumui žvejoti, o pasigirti galime žvėriena – ji išties gera. Kuris jau spėjote prisiminti savo firminius receptukus, kai žuvį pavoliojote miltuose ar džiūvesėliuose ir bandote dabar mintimis mane nustebinti – nereikia!. Aš turiu jums kur kas paprastesnį pasiūlymą.

Rūgštynių sriuba su šonine (2)

Štai ir vėl pavasario gėrybės prašosi į lėkštes, matyt rūgštynės mėgsta ne itin karštą orą, nes šiemet jų nespėju pjauti salotoms, sumuštiniams, šaltibarščiams… Šią rūgštynių sriubos versiją vadinu “vyriška”, nes ji itin soti, tiršta, maloniai rūgštelėjusi. Riebią šoninę galima keisti liesesne mėsa ar paukštiena, tačiau mūsų namuose jei jau rūgštynių, tai būtinai riebi sriuba.