Šokoladinis burokėlių pyragas

 (36)
Daug liesesnis nei įprastas šokoladinis pyragas, tačiau toks pat skanus!
Šokoladinis pyragas
© Corbis/Scanpix

500 g (3-4) burokėlių,
100 g nesūdyto sviesto (ir dar truputis patepimui),
200 g tamsaus šokolado,
1 šaukštelis vanilės ekstrakto,
250 g smulkaus cukraus,
3 kiaušiniai,
100 g miltų,
25 g kakavos miltelių.

1. Burokėlius nulupkite (turėtumėte gauti apie 400 g masės) ir stambiai supjaustykite. Įdėkite į didelį indą, užpilkite trupučiu vandens, uždenkite plėvele ir įdėkite į mikrobangų krosnelę (12 min aukštoje temperatūroje).

2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sviestu patepkite 20x30 cm dydžio kepimo formą.

3. Šokolada sukapokite nedideliais gabalėliais, o sviestą supjaustykite mažais kubeliais.

4. Burokėlius nusausinkite ir kartu su šokoladu, sviestu ir vanile sudėkite į mikserį. Plakite, kol gausite vienalytę masę.

5. Dideliame dubenyje iki standžios masės išplakite kiaušinius ir cukrų. Sudėkite burokų masę ir išmaišykite metaliniu šaukštu. Stenkitės, kad į tešlą patektų kuo daugiau oro. Suberkite miltus ir kakavos miltelius, švelniai išmaišykite.

Gautą tešlą supilkite į kepimo formą ir kepkite apie 25 min (pyragas turi iškilti, o jo vidurys pajudinus turi būti beveik tvirtas). Leiskite atvėsti, supjaustykite gabalėliais ir patiekite.

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Bedarbis pyragas (15)

Angliškai šitas pyragas vadinasi „Do Nothing Cake“, neva, net nereikia nieko daryti. Tad mes jį pavadinome „Bedarbiu“.

Savaitgalis prie laužo. Kaip greitai paruošti gardų kiaulienos šašlyką? (44)

Tūlam lietuviui šašlyko kepimas prilygsta ne pilvo kimšimui, bet tiesiog tobulo savaitgalio ritualui. Berusenanti ugnis, draugai ar giminaičiai, vaikai, bezujantys pirmyn atgal, juokas ir ilgi pokalbiai apie maistą, alaus rūšis, sportą, kaip viskas pabrango, Euroviziją ar atostogas.

Tradicinis anglų desertas (3)

Etono betvarkė – tradicinis anglų desertas. Sakoma, kad pirmi šie desertai buvo pradėti gaminti dar XIX amžiuje, o dabar jis labai populiarus visoje Anglijoje.

Šiltos žiedinio kopūsto ir pievagrybių salotos (7)

Šios salotos puikiai atstos ir antrą patiekalą, nes yra labai sočios. Darbo nėra daug, o skonis, toks, kad nesuprasi ką valgai. Tikrai vertos būti pagaminamos ir suvalgytos.

Sparneliai su mėlynojo sūrio padažu (1)

Šie sparneliai puikiai tiks tiek pietų stalui, tiek pasisėdėjimui su draugais ar net iškylai. Skanūs tiek šilti, tiek šalti. Greitai pagaminami ir dar greičiau suvalgomi.