Šokoladinis burokėlių pyragas

 (36)
Daug liesesnis nei įprastas šokoladinis pyragas, tačiau toks pat skanus!
Šokoladinis pyragas
Šokoladinis pyragas
© Corbis/Scanpix

500 g (3-4) burokėlių,
100 g nesūdyto sviesto (ir dar truputis patepimui),
200 g tamsaus šokolado,
1 šaukštelis vanilės ekstrakto,
250 g smulkaus cukraus,
3 kiaušiniai,
100 g miltų,
25 g kakavos miltelių.

1. Burokėlius nulupkite (turėtumėte gauti apie 400 g masės) ir stambiai supjaustykite. Įdėkite į didelį indą, užpilkite trupučiu vandens, uždenkite plėvele ir įdėkite į mikrobangų krosnelę (12 min aukštoje temperatūroje).

2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sviestu patepkite 20x30 cm dydžio kepimo formą.

3. Šokolada sukapokite nedideliais gabalėliais, o sviestą supjaustykite mažais kubeliais.

4. Burokėlius nusausinkite ir kartu su šokoladu, sviestu ir vanile sudėkite į mikserį. Plakite, kol gausite vienalytę masę.

5. Dideliame dubenyje iki standžios masės išplakite kiaušinius ir cukrų. Sudėkite burokų masę ir išmaišykite metaliniu šaukštu. Stenkitės, kad į tešlą patektų kuo daugiau oro. Suberkite miltus ir kakavos miltelius, švelniai išmaišykite.

Gautą tešlą supilkite į kepimo formą ir kepkite apie 25 min (pyragas turi iškilti, o jo vidurys pajudinus turi būti beveik tvirtas). Leiskite atvėsti, supjaustykite gabalėliais ir patiekite.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Meilės dienai – afrodiziakais praturtinta vakarienė (1)

Įsimylėjėlių šventė, šv. Valentino diena, dažnai neatsiejama nuo romantiškos vakarienės žvakių šviesoje. Tačiau ši diena reikalauja ypatingos vakarienės – praturtintos aistra, meile ir dėmesiu. Tai puiki proga prisiminti afrodiziakais tituluojamus maisto produktus, kurie šv. Valentino vakarienę praturtins ne tik skoniu, bet ir aštriais pojūčiais.

Krabų lazdelių užtepėlė (11)

Paprasta, bet labai skani, viena iš sūresnių užtepėlių. Gaminau pirmą kartą ir tikrai gaminsiu dar ir dar.

Nesaldūs sūrio sausainiai (1)

Planavau kepti saldžius sausainius, ieškojau ieškojau ir neradau jokio recepto, kuris patrauktų akį. Pagrindiniai kriterijai buvo: greita, lengva, mažas produktų kiekis ir žinoma, kad būtų skanūs! Taip ir nieko neradau, kas suintriguotų.

Įdaryti faršo kukuliai (6)

Nepaisant, kad nepavyko gražiai nufotografuoti… Na žinote, pilvai urzgia, visi aplinkui valgyti nori, o ir pačiai jau skrandis griausmingai orkestrą užgroja.

Blynai su obuoliais ir cinamonu

Rytai, kurie prasideda blynais, visada būna linksmesni ir kažkuo stebuklingesni! O ypač savaitgaliais, mm, saldi uogienė, vaisiai, prie stalo susirinkusi visa šeima, linksmi pokalbiai!