Šokoladinis burokėlių pyragas

 (36)
Daug liesesnis nei įprastas šokoladinis pyragas, tačiau toks pat skanus!
Šokoladinis pyragas
Šokoladinis pyragas
© Corbis/Scanpix

500 g (3-4) burokėlių,
100 g nesūdyto sviesto (ir dar truputis patepimui),
200 g tamsaus šokolado,
1 šaukštelis vanilės ekstrakto,
250 g smulkaus cukraus,
3 kiaušiniai,
100 g miltų,
25 g kakavos miltelių.

1. Burokėlius nulupkite (turėtumėte gauti apie 400 g masės) ir stambiai supjaustykite. Įdėkite į didelį indą, užpilkite trupučiu vandens, uždenkite plėvele ir įdėkite į mikrobangų krosnelę (12 min aukštoje temperatūroje).

2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sviestu patepkite 20x30 cm dydžio kepimo formą.

3. Šokolada sukapokite nedideliais gabalėliais, o sviestą supjaustykite mažais kubeliais.

4. Burokėlius nusausinkite ir kartu su šokoladu, sviestu ir vanile sudėkite į mikserį. Plakite, kol gausite vienalytę masę.

5. Dideliame dubenyje iki standžios masės išplakite kiaušinius ir cukrų. Sudėkite burokų masę ir išmaišykite metaliniu šaukštu. Stenkitės, kad į tešlą patektų kuo daugiau oro. Suberkite miltus ir kakavos miltelius, švelniai išmaišykite.

Gautą tešlą supilkite į kepimo formą ir kepkite apie 25 min (pyragas turi iškilti, o jo vidurys pajudinus turi būti beveik tvirtas). Leiskite atvėsti, supjaustykite gabalėliais ir patiekite.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Tiesiog privalote išmėginti: burokėlių pesto (4)

Dievinu šią daržovę! Ir ne vien dėl to, kad ji nudažo nacionalinius šaltibarščius, bet ir dėl to, kad ją galima valgyt ištisus metus, iš jos gali gaminti begalę skirtingų patiekalų, net desertus. Matyt burokėlį galėtume tituluoti geriausia daržove Lietuvoje.

Trys neapsakomo gardumo picos (1)

Pica – kai kam tik su “česnakiniu” padažu, kitiems – tai neatsiejama nuo geltono sūrio, pigaus kumpio ir dar bala žino ko (na tokių, kaip perkat “tinkleškėse”). Bet tikroji, pirmoji Napolietiška pica – tik iš aukštos kokybės miltų, gardinta šviežiais trijų rūšių pomidorais ir kepta būtent malkomis kūrenamoje krosnyje.

Tkemali lietuviškai – kaukazinių slyvučių pagardas (1)

Lenkiu galvą gruzinų virtuvei, ypač padažams ir pagardams, gaminu ir naudoju jų labai daug, nes jie puikiai papildo mėsiškus, paukštienos patiekalus, sriubas, troškinius, salotas, sūrius… Tikras gruziniškas tkemali yra gardintas žole ombalo, kuri auga tik Gruzijoje, todėl gaminu iš to, ką turime.

Maisto renesansą išgyvenantis Vilnius atranda naujų skonių pasaulį

Ar kada bandėte prašyti draugų rekomendacijos, kur skaniai pavalgyti Vilniuje? Kone kiekvienas bičiulis greičiausiai turės savo nuomonę bei ką patarti: kur ruošiamas skaniausias mėsainis, kur geriausi užkandžiai ar įdomiausias gėrimų pasirinkimas, kuriame restorane personalas vertas didesnių arbatpinigių, o kuri vieta „visiškai pervertinta“.

Gardumėlis: pomidorų užkandis (2)

Receptas atkeliavo iš senos rusiškų valgių knygos, labai jau keistai nuskambėjo produktų derinys, o tokius receptus visada išbandau :) Ir štai jau n metų tai vienas skaniausių šviežių pomidorų paruošimo būdų.