Šiltos salotos su silke, burokėliais ir šviežiom bulvėm

 (1)
Šis receptas yra atsiųstas konkursui „Valgau be sąžinės graužimo“. Kviečiame dalyvauti ir jus!
© Asmeninio albumo nuotr.

Šiltos salotos su silke, burokėliais ir šviežiom bulvėm

4 porcijoms reikės:

400 g mažų šviežių bulvyčių
druskos/pipirų
300 g marinuotos silkės pagal skonį
2 valg.š. alyvuogių aliejaus
2 valg.š. smulkiai pjaustytų krapų
2 arb.š. Dijon garstyčių
salotų lapų
200 g marinuotų mažų burokėlių
3 kietai virtų kiaušinių.

1. Pirmiausiai išvirkite bulves, nukoškite ir palikite, kad nugaruotų vanduo.

2. Kol bulvės verda, pasiruoškite salotų užpilą - tiesiog sumaišykite 4 valg.š. silkės marinato su alyvuogių aliejumi, krapais ir garstyčiomis. Vieną valg.š. užpilo atidėkite į šalį.

3. Dar ant šiltų bulvių užpilkite paruoštą padažą ir viską gerai išmaišykite. Atsargiai įmaišykite smulkiai pjaustytą silkę.

4. Salotų lapus išdėliokite lėkštėje, ant viršaus dėkit paruoštas bulves, per pusę perpjautus burokėlius, į ketvirčius supjaustytus kiaušinius. Apšlakstykite likusiu užpilu ir skanaukite ;)

Sandra B.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Šiltos žiedinio kopūsto ir pievagrybių salotos (4)

Šios salotos puikiai atstos ir antrą patiekalą, nes yra labai sočios. Darbo nėra daug, o skonis, toks, kad nesuprasi ką valgai. Tikrai vertos būti pagaminamos ir suvalgytos.

Vištiena raugintų kopūstų patale

Darbo nedaug, o skonis... Skonis priklauso nuo kopūstų. Teko šį patiekalą valgyti pas vienus giminaičius ir kopūstai viską sugadino. Naudoju stiklainiuose esančius raugintus kopūstus ir jie niekada nenuvylė.

Kaimiškos pavasario salotos

Paprastos salotos, kurios tiks lieknėjantiems. Produktų šioms salotoms kiekviena šeimininkė ras savo virtuvėje.

Kavos ūkiai Kolumbijoje: kaip iki mūsų puodelio atkeliauja šviežios kavos pupelės? (3)

Kolumbijos kava visame pasaulyje vertinama už savitą ir išgrynintą skonį, o didžioji jos dalis užauginama mažose šeimyninėse plantacijose. Vienai iš tokių plantacijų jau 22 metus vadovauja Heber Sarria, kuris yra jau trečios savo šeimos kartos atstovas, tęsiantis savo protėvių kavos verslą. Anot jo, kavą Kolumbijoje pradedama gerti jau vaikystėje, tad nebestebina faktas, kad Kolumbijoje ją augina 550 tūkst. šeimų, o su kavos pramone susiję dar du milijonai gyventojų.

Spalvingas portugališkas troškinys (2)

Siūlome pamatyti, kaip gaminamas tradicinis portugališkas troškinys kataplana. Jūros gėrybės, daržovės, čiorisas ir ryškiausios spalvos – vienoje lėkštėje.