Šiltos salotos su silke, burokėliais ir šviežiom bulvėm

 (1)
Šis receptas yra atsiųstas konkursui „Valgau be sąžinės graužimo“. Kviečiame dalyvauti ir jus!
© Asmeninio albumo nuotr.

Šiltos salotos su silke, burokėliais ir šviežiom bulvėm

4 porcijoms reikės:

400 g mažų šviežių bulvyčių
druskos/pipirų
300 g marinuotos silkės pagal skonį
2 valg.š. alyvuogių aliejaus
2 valg.š. smulkiai pjaustytų krapų
2 arb.š. Dijon garstyčių
salotų lapų
200 g marinuotų mažų burokėlių
3 kietai virtų kiaušinių.

1. Pirmiausiai išvirkite bulves, nukoškite ir palikite, kad nugaruotų vanduo.

2. Kol bulvės verda, pasiruoškite salotų užpilą - tiesiog sumaišykite 4 valg.š. silkės marinato su alyvuogių aliejumi, krapais ir garstyčiomis. Vieną valg.š. užpilo atidėkite į šalį.

3. Dar ant šiltų bulvių užpilkite paruoštą padažą ir viską gerai išmaišykite. Atsargiai įmaišykite smulkiai pjaustytą silkę.

4. Salotų lapus išdėliokite lėkštėje, ant viršaus dėkit paruoštas bulves, per pusę perpjautus burokėlius, į ketvirčius supjaustytus kiaušinius. Apšlakstykite likusiu užpilu ir skanaukite ;)

Sandra B.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Tradicinės Cezario salotos (3)

Cezario salotos pažįstamos daugeliui, tačiau, ar žinote, kokia yra šių salotų istorija bei tradicinis paruošimo būdas?

Kaip panaudoti kiaušinius, kad netektų išmesti: 3 Nidos Degutienės receptai (1)

Šventės baigėsi, o margučiai - ne. Ką daryti? Pasak Nidosrecetai.lt autorės Nidos Degutienės, jeigu kiaušiniai buvo virti Velykoms ir laikomi šaldytuve, jie yra saugūs valgyti ir po švenčių.

Ruošiamės Velykoms: gudrybės ir patarimai

TOP 8 svarbiausi patarimai prieš ruošiantis gražiausiai pavasario šventei. Kaip atskirti kiaušinis virtas ar žalias, šviežas ar ne. Kiek laiko virti kiaušinius ir kuo skiriasi balti kiaušiniai nuo rudų. Sužinosite, kaip natūraliomis priemonėmis nudažyti kiaušinius įvairiausiomis spalvomis.

Gardusis kiaulienos kepsnys su citrininiu padažu (2)

Velykų stalui - sultingas ir gardus kepsnys!

To tikrai nežinojote: žuvienę dažnas verda klaidingai (11)

Kiekvienas lietuvis puikiai žino, kaip gaminti pagrindinius tradicinius patiekalus – kas labiau mėgsta didžkukulius, kas šaltibarščius, o kas žuvienę. Nors pastaroji gali pasirodyti gaminama bene paprasčiausiai, specialistai sako, kad tikrą senovės lietuvių žuvienę išvirti nėra taip lengva.