Jautiena mango padaže

500 g minkštos jautienos, mangas, raudonas saldusis pipiras, 2 raudoni svogūnai, 20 g imbiero, čili pipiro ankštis, 4 šaukštai aliejaus, 400 g mėsos sultinio, po 4 šaukštus sojų padažo ir sauso baltojo vyno, 2 nepilni šaukštai krakmolo, bazilikų, druskos.

Mėsą, saldųjį pipirą supjaustyti juostelėmis, mangą – kubeliais, svogūnus – pusžiedžiais, imbierą sutarkuoti, čili pipirą smulkiai sukapoti. 2 šaukštuose aliejaus pakepinti mėsą, pasūdyti ir išimti iš keptuvės.

Likusiuose riebaluose 2 min. kepinti saldųjį pipirą, imbierą, čili pipirą, svogūnus, pasūdyti ir dar 4 min. troškinti uždengus dangčiu. Sultinį išmaišyti su vynu, sojų padažu, krakmolu ir užvirinti, tada sudėti mėsą, daržoves ir mangą, pagardinti prieskoniais ir patroškinti 2–3 min. Prieš patiekiant paskaninti bazilikais.

Trinta obuolių ir pomidorų sriuba

2 pomidorai, morka, obuolys, svogūnas, stiklinė virtų ryžių, 1 l daržovių sultinio, po šaukštą miltų ir sviesto, petražolių, druskos, paprikos.

Įkaitintame svieste pakepinti susmulkintus svogūnus, stambiai tarkuotas morkas. Sudėti miltus, pagardinti prieskoniais ir pakepinti 1–2 min., supilti sultinį, užvirinti. Tada sudėti plonomis skiltelėmis supjaustytus nuluptus pomidorus ir obuolius, virti apie 20 min.

Sriubą pertrinti per sietelį. Suberti ryžius, pagardinti prieskoniais ir dar kartą užvirti. Prieš patiekiant įberti susmulkintų petražolių.

Kriaušių apkepas

500 g kriaušių, 200 g manų kruopų, ½ l pieno, 2,5 šaukšto sviesto, 100 g cukraus, 4 kiaušiniai, druskos, cinamono, šaukštelis nutarkuotos citrinos žievelės.

Piene išvirti manų košę, pagardinti sviestu ir druska. Košei atšalus įmaišyti cukrų, kiaušinių trynius, prieskonius, smulkiais gabaliukais supjaustytas nuluptas kriaušes, iki standžių putų išplaktą kiaušinį. Masę sudėti į riebalais išteptą kepimo formą ir kepti 20 min., iki viršus gražiai parus. Patiekti su trintomis uogomis.

Skanaus!